Breaking news

Originea si evolutia produselor de cofetarie si patiserie

loading...

Dulciurie sunt produse de patiseria si cofetarie extrem de importante in soceitatea noastra. In toata lumea exista experti cofetari care prepara cele mai bune dulciuri pentru a incanta papilele gustative ale tuturor. De la regi si pana la oameni de rand, toata lumea se poate delecta in prezent cu prajituri. Aceste prajituri sunt, de cele mai multe ori, extrem de gustoase, mai ales daca alegem cofetaria potrivita. Dar, pentru a atinge acest nivel de excelenta, a fost nevoie de mult timp pentru a evolua. Sa ne intoarcem la aceasta calatorie fascinanta, analizand originile patiseriei si cofetariei, si personajele emblematice.

 

Originile

 

Trebuie sa ne intoarcem cu mai mult de 7.000 de ani in urma, in epoca neolitica, si vom afla ca primul tort a fost facut de greci. Acest tort, numit „obelias” inseamna „ofranda”, era mai degraba o paine, care era folosita pentru a face ofrande zeilor greci. Se face si acum, cu faina si miere. Insa abia cand apar ouale, zaharul si untul, putem incepe cu adevarat sa vorbim despre torturi si prajituri. In secolul al VII-lea, cresterea puilor a devenit o activitate obisnuita. Acest lucru marcheaza un punct de cotitura in evolutia patiseriei si cofetariei. Apoi, in Evul Mediu, oamenii au descoperit trestia de zahar, precum si stramosul foietajului, numit „Bourreck”.

 

In ceea ce priveste termenul „desert”, care inseamna literalmente „a servi masa”, acesta a aparut in secolul al XVII-lea.  Cativa oameni au participat la evolutia produselor de patiserie si cofetarie. In secolul al XIII-lea, il gasim pe Regnault Barbon, insa abia in secolul al XVI-lea s-a concretizat profesia de bucatar patiser in Italia. In 1566, s-a nascut si inghetata.

 

In 1645 s-a descoperit drojdia organica, un eveniment important in lumea patiseriei si cofetariei.  In cele din urma, in secolul al XX-lea, descoperirea modului de a refrigera a marcat o noua dezvoltare pentru patiserie.

 

Astazi, patiseria si cofetaria se afla la cele mai inalte standarde, observandu-se o evolutie demna de luat in seama. In Romania, cofetariile au inceput  sa se dezvolte frumos, oferind servicii de top, de lux. Aminitim si cofetaria Narcisa, o cofetarie ploiesti, iubita si apreciata de toti clientii care au comandat prajituri si torturi. Retetele dupa care se prepara dulciurile sunt autentice, din retetarul national, dar si cel international. Acestea au fost adaptate sau imbunatatite, pentru a se plia pe cerintele clientilor, chiar si pentru cele mai extravagante gusturi.

 

Ineditul in cofetariile din ziua de azi este ca poti comanda torturi online, ceea ce, chiar si acum 10 -15 ani, cu siguranta nu era posibil. De fapt, pe langa modul in care sunt pregatite dulciurile, acesta este cel mai spectaculos lucru care a avut loc in lumea patiserilor si cofetarilor. Astfel, mai multi oameni pot beneficia de produsele cofetariilor si totul este mai rapid si eficient. Desigur, Cofetaria Narcisa s-a aliniat acestui trend, oferindu-le clientilor cele mai bune servicii de servire online. Acestia pot comanda orice, la orice ora si, atunci cand doresc, dulciurile sau torturile vor fi la usa casei lor.

 

De la ofrande pentru zei, pana la torturi aniversare ce ajung acasa prin curier, serviciile de cofetarie si patiserie au facut fata, cu brio, evolutiei omenirii.

 

 

loading...