Breaking news

Oreste și Claudiu Crăciun, reținuți de jandarmi la Pungești

Oreste Teodorescu, realizator tv, și lectorul universitar Claudiu Crăciun, alături de alte 13 persoane, au fost reținute sâmbătă, de jandarmi, la protestele de la Pungești.

oreste si claudiu craciunOreste și Claudiu Crăciun s-au alăturat sâmbătă, localnicilor de la Pungești care se opun exploatării gazelor de şist.

În urma protestelor violente dintre protestatari și jandarmi, soldate cu rănirea mai multor persoane, 15 dintre manifestanți au fost reținuți de forțele de ordine.

Printre persoanele reținute se numără și realizatorul tv, Oreste Teodorescu. Acesta a ales să meargă la sediul Poliţiei Vaslui pentru a face o plângere penală împotriva şefului Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, care i-a agresat pe protestatarii aflaţi în faţa sediului IPJ.

Alături de Oreste au mai fost reținuți și Claudiu Crăciun, Vlad Ioachimescu, Willy Schuster, Michelle Schuster, Erwin Albu, Marius Ignat, unul dintre liderii taberei de rezistenţă, Paul Iurea, activist de la Vama Verde, Zâna Domintean, activistă din Galaţi şi Constantin Pâslaru, preşedintele filialei Iaşi a Partidului Ecologist Român.

Inspectoratul de Jandarmerie al Judeţului Vaslui precizează faptul că persoanele au fost reținute după ce acestea au distrus gardul împrejmuitor aparţinînd unei societăţii private şi a avut un comportament violent asupra forţelor de ordine.

În urma incidentelor care au avut loc la Pungesti, jandarmii au dus la IPJ Vaslui 22 de protestatari. 14 dintre protestatari sunt acuzaţi de ultraj şi unul de port ilegal de armă albă. Ceilalţi şapte au primit amenzi între 500 şi 5.000 de lei, pentru participare la o adunare publica nedeclarată.