Breaking news

Orchestra de cameră Philarmonia, invitată să cânte la Moscova

loading...

Orchestra de cameră Philarmonia, fondată şi dirijata de maestrul Nicolae Iliescu, va concerta pe 30 octombrie la Moscova, în cadrul manifestărilor prilejuite de Anul Internaţional Ceaikovski şi de jubileul celebrului Conservator.

philarmoniaDupă concertele susținute în capitale de renume precum, Sofia, Ankara, Varşovia, Praga, Veneţia, Roma, Viena, Berlin, Philarmonia urmează să susţină un concert cameral pe 30 octombrie, la Moscova în cadrul manifestărilor prilejuite de Anul Internaţional Ceaikovski şi de jubileul celebrului Conservator care poartă numele marelui compozitor rus.

Înfiinţat în anul 1866 la iniţiativa lui Nikolai Rubinstein, fratele pianistului Anton Rubinstein, Conservatorul de la Moscova este cel mai important din Rusia, alături de cel de la Sankt-Petersburg, şi se numară printre cele mai prestigioase din lume.

Purtând din 1940 numele lui Piotr Ilici Ceaikovski, instituţia oferă şansa specializării în interpretare, compoziţie sau dirijat, printre absolvenţii săi aflându-se personalităţi marcante ale vieţii muzicale internaţionale a secolului XX şi începutului de secol XXI.

Orchestra de cameră Philarmonia va evolua în Sala Mare a Conservatorului P.I.Ceaikovski şi-l va avea ca solist pe reputatul violonist Serghei Kravcenko.

Programul va cuprinde lucrari de: G. Enescu, A. Vivaldi, A. Korelli, N.Paganini, W.A. Mozart, P. de Sarasate.

Philarmonia 2005

loading...