Breaking news

Orban, votat în lipsă, prim ministru, în regim de coronavirus

Pentru prima dată în istoria României, un prim ministru este votat de Parlament, în lipsă. Din cauza coronavirusului şi pentru că este suspect de a fi infectat cu virusul din China, Ludovic Orban se află în izolare la domiciliu timp de 14 zile şi nu va putea fi prezent în Parlamentul României la votul de învestitură.

Din cauza senatoriul iresponsabil de la PNL, care a băgat în izolare toţi parlamentarii PNL şi Guvernul Orban, votul de azi din Parlament, pentru învestirea noului Guvern,  se va desfăşura în premieră, în condiţii de strictă securitate.

Audierea miniştrilor se va face prin videoconferinţă.

Toţi parrlamentarii vor fi testaţi pentru coronavirus.

Votul în plen se va da în grupuri de 20 de parlamentari.

Accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil;

Ora 08.00 –până la finalizare- efectuarea testelor pentru depistare coronavirus( COVID-19) (sala I.Ghe.Duca, nivel P1);

Ora 09.00-11.00 audierea candidaților propuși pentru funcția de ministru- sala Comisiei juridice (Mihai Viteazu, nivel P1);

Ora 11.00- până la finalizare-ședință de plen reunit cu vot;

Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu(sala Biroului Permanent al Camerei Deputaților), nivel P1 după următoarea procedură:

– prima Cameră la vot este Senatul României

– se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul in sala de vot se va efectua individual.

– în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot

– pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot parlamentarii sunt rugați să fie prezenți la punctul de testare (sala I.Ghe.Duca, nivel P1) cu 30 de minute înaninte de momentul votării efective.

>