Breaking news

Orașul Pantelimon ar putea intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare salată din lume

Pe 23 septembrie, România se pregăteşte să doboare un nou record: cea mai mare salată din lume.

Oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov ar putea intra în Guinness World Records drept localitatea în care a fost realizată „cea mai mare salată din lume”.

În 23 septembrie, începând cu ora 10.00, în cel mai nou complex expoziţional din România -EXPOROM – peste 1.500 de voluntari vor pregăti cea mai mare salată vegetariană din lume pentru care vor folosi 20 de tone de legume.

Salata uriaşă va fi pregătită într-un vas de 18 m lungime, 3 m lăţime, 90 cm înălţime şi reprezintă evenimentul de lansare a celui mai nou complex expoziţional, EXPOROM, situat la ieşirea din Bucureşti, în apropiere de DN3.

La pregătirea celei mai mari salate din lume vor fi folosite următoarele ingrediente: 6 tone de roşii, 4 tone de salată verde, 4 tone de castraveţi, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapă, 2 tone de morcovi, 400 kilograme măsline, 800 litri de ulei de măsline şi sare – 400 kg.

După omologarea recordului, cele 20.000 de porţii de salată vor fi oferite căminelor de bătrâni, cantinelor sociale şi altor centre pentru persoane nevoiaşe.

Atmosfera va fi animată prin programe muzicale, iar seara vizitatorii şi participanţii se vor bucura de un spectacol în aer liber şi de focuri de artificii.

În prezent, ercordul mondial la categoria „Cea mai mare salată din lume” îl deţine localitatea Ierapetra, Creta, Grecia, care în 2010 a realizat o salată de 13.417 kg.