Breaking news

Oraș canadian evacuat după deraierea unui tren de marfă plin cu petrol care a explodat

Oraşul Lac-Megantic din provincia canadiană Quebec a fost evacuat, sâmbătă, după ce un tren de marfă care transporta petrol, a deraiat şi a luat foc.

tren deraiat canadaAutoritățile canadiene au fost nevoite să evacueze peste 1000 de persoane din orașul Lac-Megantic, din cauza exploziei produse la trenul de marfă care a deraiat.

Explozia a format o minge de foc imensă, lansând în aer un nor imens de fum negru, distrugând zeci de clădiri în Lac-Megantic, situat aproximativ 250 km la est de Montreal.

La locul accidentului au sosit peste 120 de pompieri care s-au chinuit ore bune să lichideze incendiul. Autoritățile locale au spus că 60 de persoane au fost date dispărute în urma deraierii trenului și nu se înregistrează deocamdată victime.

Martorii oculari au raportat că centrul orașului a fost aglomerat în momentul exploziei, și că s-a instalat haosul.

O primă cauză a deraierii pare să fie frânele de la locomotivă care s-au strâns și au provocat accidentul feroviar.

Colette Roy-Laroche, primarul orașului Lac-Megantic a declarat presei că localitatea este distrusă.

”Când veți vedea centrul orașului aproape distrus, veți înțelege că suntem disperați și ne întrebăm cum vom trece peste acest eveniment”, a declarat primarul Colette Roy-Laroche.

Prim-ministrul Stephen Harper a transmis un mesaj pe Twitter în care spune: Gândurile și rugăciunile sunt cu cele afectate în Lac Megantic stiri oribile.

Accidentul s-a produs la ora locală 01:20 (05:20 GMT) şi a creat o imensă ciupercă de foc urmată de incendiu.

Purtătorul de cuvânt al companiei The Montreal Maine & Atlantic, care deţine trenul, a recunoscut că acesta se deplasa pe pilot automat şi nici un conductor nu era prezent la comandă. Potrivit unui responsabil al acestei companii, trenul era compus din 77 de vagoane şi cinci locomotive.

Pompierii canadieni, ajutaţi de colegi de-ai lor veniţi din SUA, au intervenit, dar au avertizat că în zonă mai sunt vagoane care ar putea să explodeze. De asemenea, o parte din petrolul transportat de convoiul feroviar a ajuns în apele râului care traversează oraşul.

Trenul aparţine Montreal Maine & Atlantic, care deţine peste 800 de kilometri de linie de cale ferată şi deserveşte Maine, Vermont, Quebec şi New Brunswick, potrivit site-ului companiei.