Breaking news

Trei accidente cu români în Ungaria în trei zile soldate cu 4 morți și 25 de răniți

În nici 12 ore, pe autostrăzile din Ungaria, opt români au fost răniți în două accidente rutiere. Din păcate un român a decedat iar ceilalți șapte au ajuns la spital în stare gravă.

accident romani ungariaSfârșit de săptămână însângerat în Ungaria pentru români. În doar trei zile, pe trei autostrăzi din Ungaria s-au produs trei accidente rutiere în care au fost implicați 29 de români. Dintre aceștia 4 au decedat iar restul au ajuns la spital în stare gravă.

După tragedia de vineri, 30 august, când un microbuz în care se aflau 21 de români a fost lovit în plin de un tir înmatriculat în Bulgaria, două noi accidente s-au produs sâmbătă noapte și duminică dimineață.

Accidentul din 31 august s-a pe autostrada M43, în direcţia Szeged – Mako, când şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, rupând parapeţii şi oprindu-se în şanţ. În autoturism se aflau alţi trei cetăţeni români, care se află internaţi la spital, cu leziuni foarte grave. Cei patru români implicți în accident se află internați în spital în Ungaria.

La doar câteva ore de când Ministerul de Externe a anunțat accidentul, o nouă veste proastă a venit din Ungaria.

Consulatul General al României la Szeged a fost informat cu privire la producerea unui accident grav pe teritoriul Ungariei, pe raza localităţii Siofok, judeţul Somogy, în ziua de 1 septembrie 2013, în care au fost implicaţi 4 cetăţeni români.

Conform datelor transmise, autoturismul condus de un cetăţean român circula pe autostrada M7, în direcţia Budapesta – Slovenia, când a intrat frontal într-un camion care circula regulamentar.

Şoferul nu a fost rănit, însă, în autoturism se aflau alţi trei cetăţeni români, dintre care unul a decedat iar ceilalţi doi au fost răniţi.

Cele două accidente se adaugă tragediei produsă vineri, 30 august, când un microbuz care staționa pe marginea autostrăzii M5, din Ungaria, a fost lovit în plin de un tir înmatriculat în Bulgaria, în urma impactului, 18 români au ajuns la spital în stare gravă iar alții trei au decedat. Din cei 18 români răniți în accident, 11 au fost aduși în România cu ajutorul unul avion militar și internați în spitalele din București.