Breaking news

Opt militari au murit în elicopterul prăbușit în județul Sibiu

loading...

Tragedie aviatică de proporții în România. Un elicopter aparținând Armatei Române, în care se aflau zece militari, s-a prăbușit vineri dimineață limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş.

elicopter puma socatÎn urma părbușirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, opt militari au decedat iar alții doi au ajuns la spital. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

„Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. Biroul de Presă al MApN va anunţa detalii referitoare la cei aflaţi în aeronavă, după informarea familiilor”, precizează Ministerul Apărării.

Unul dintre cei doi militari care au supraviețuit, a ajuns, vineri după-amiază, la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, el fiind adus cu elicopterul SMURD şi fiind intubat şi sedat întrucât are arsuri pe o suprafaţă mare a corpului.

Medicul-şef de gardă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Turucz Emilia, a declarat că pacientul care a fost adus cu elicopterul SMURD are 35-40 de ani, este stabil hemodinamic, a fost intubat şi sedat întrucât are o suprafaţă destul de extinsă arsă.

La locul prăbușirii elicopterului au ajuns Ministrul Apărării Mircea Dușa cât și vicepremierul Gabriel Oprea. Elicopterul s-a prăbușit după ce s-a lovit de copacii din pădurea Stăjeriș.

loading...