Breaking news

Opt drumuri închise în Nordul Moldovei din cauza viscolului

Nordul Moldovei este izolat de viscolul puternic, ce face imposibilă intervenția autorităților cu mașinile de deszăpezire.

Peste 25 de maşini au rămas blocate, duminică dimineaţă, pe drumul naţional DN24 Iaşi – Vaslui, după ce şoseaua s-a blocat din cauza viscolului şi a ninsorilor în apropriere de localitatea vasluiană Codăeşti.

Autorităţile vasluiene au decis să intervină cu Armata pentru a le prelua pe cele 50 de persoane rămase izolate în maşini, inclusiv în două microbuze de transport călători, pe drumul naţional Vaslui – Iaşi, blocat din cauza viscolului pe raza comunei vasluiene Codăeşti.

S-a luat decizia închiderii traficului pe drumul naţional DN 24 pentru a se putea interveni în zona blocajului cu utilajele de deszăpezire. Nu putem preciza cât va fi închisă şoseaua, având în vedere că ninsorile şi viscolul creează probleme serioase în acel punct nevralgic de la Movila lui Burcel”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Neculai Olaru.

Alte două drumuri judeţene erau blocate la ora transmiterii acestei ştiri, respectiv Huşi – Buneşti şi Codăeşti – Dăneşti, unde autorităţile intervin pentru redeschiderea traficului rutier.

Iată cele opt drumui naționale închise din cauza viscolului:

DN 24C Santa Mare-Rădăuţi Prut; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
DN 29 Botoşani-Manoleasa Prut; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
DN 29A Dorohoi – Rădăuţi Prut; imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic;
DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti;  imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului puternic.

DN24 Vaslui-Iaşi;

DN24C Santa Mare- Rădăuţi – Prut (judeţul Botoşani);

DN17A Dorneşti-Bălcăuţi (judeţul Suceava);

DN2F Vaslui-Bacău.

A fost restricţionat traficul pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe următoarele drumuri naţionale:

DN 59 Moraviţa – punctul de frontieră;
DN 59A Jimbolia – punctul de frontieră.

Drumuri cu circulaţie îngreunată:

DN 57 Nicolint – Oraviţa;
DN 59C Jimbolia – Comlosu Mare;
DN 57A, km 16+000-km 25+000.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben, pentru întreaga ţară, de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, viscol şi polei, valabilă de la ora 18.00, până luni, ora 10.00.

>