Breaking news

Oprescu vrea să construiască patru pasaje în Bucureşti

pasajMunicipalitatea intenţionează să construiască patru pasaje în intersecţiile mari din Bucureşti. Locaţiile alese pentru acest proiect sunt la intersecţiile străzilor Andronache cu Şoseaua Colentina, Şoseaua Ştefan cel Mare cu Calea Dorobanţi, Şoseaua Ştefan cel Mare cu Strada Barbu Văcărescu (cu ieşirea la Tunari) şi Ştefan cel Mare cu Strada Lizeanu. Numai proiectearea lor va costa aproximativ 1,7 milioane de euro.

Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, susţine că nu ştie care va fi costul total al viitoarelor lucrări  şi nici în cât timp va începe construcţia lor.

Costul final îl vom afla după ce se organizează licitaţia pentru desemnarea firmei care să execute lucrările de construcţie. Începerea lucrărilor depinde de cât de repede se vor obţine avizele de la furnizorii de utilităţi, RATB şi Metrorex, necesare pentru întocmirea PUZ-lui (Plan Urbanistic Zonal).

Construcţia acestor pasaje este necesară pentru fluidizarea traficului în Capitală. Acestea vor fi fie subterane, fie supraterane, în funcţie de situaţia fiecărei locaţii în parte.

Pasajele vor avea minim 4 benzi de circulaţie, iar viteza cu care se va putea circula va fi de 80 km pe oră. Vor fi astfel proiectate încât să asigure facilităţile necesare circulaţiei pietonilor, a celor cu nevoi speciale sau a bicicliştilor.

>