Breaking news

Oprescu cheltuie 100.000 de euro pe o mașinărie care să zgâlțâie elevii din București

Primarul General al Municipiului București, Sorin Oprescu vrea să cumpere cu 100.000 de euro, o mașinărie cu care să zgâlțâie copii din școlile Capitalei ca să-i învețe cu cutremurele.

sorin oprescu - simulator cutremurÎn loc să consolideze clădirile cu risc seismic ridicat, primarul Capitalei risipește banii pe o mașinărie care să sperie copii.

Oprescu vrea să cumpere de la turci un simulator de cutremure și să se plimbe cu mașinăria prin școlile din Capitală. Motivul? Ca să obișnuiască elevii cu cutremurele. Toată distracția costă municipalitatea 100.000 de euro.

Vreau ca la anul, cu toate sacrificiile financiare care vor fi necesare, să putem aduce această maşină specială care simulează cutremurul şi s-o plimbăm prin toate şcolile în aşa fel încât copiii, împreună cu profesorii, să ştie ce au de făcut în timpul unui cutremur“, a spus edilul.

Maşina-simulator de cutremur este asemănătoare cu un tir, în al cărei container se poate amenaja fie o sală de clasă cu o capacitate de 25-30 de copii, fie o încăpere de birouri pentru adulţi.

Sorin Oprescu a spus că vrea să  cumpere mașinăria de stimulat cutremure de la Ankara.

Edilul a menţionat că înainte de orice achiziţie, se va consulta şi cu specialiştii de la ISU.