Breaking news

Oprea elogiat în ziarul Armatei, mai ceva ca Ceaușescu în Scânteia

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, ”șeful mafiei personale al lui Năstase”, așa cum îl numea în anii trecuți Băsescu, este elogiat în fiecare număr al săptămânalului „Observatorul militar“, editat pe bani publici.

Nu este număr al săptămânalului militar în care Gabriel Oprea să nu fie elogiat și ridficat în slăvă pe primele pagini, prin două, trei sau chiar patru materiale cu și despre ministrul cel iubit.

Când nu îi este rezervată prima pagină sau un colțișor din aceasta, Oprea se regăsește obligatoriu în a doua și a treia pagină a publicației militare. Și toate astea pe bani publici.

Semn că fosta Scânteia, ce îl ridica în slăvi pe Ceaușescu nu a murit ci doar s-a redenumit în ”Observatorul militar”. Pentru tipărirea unui singur număr al săptămânalului, Ministerul Apărării alocă suma de 6.145 lei și 10 bani, pentru 13.000 de exemplare.

Însă, de câteva luni, revista editată, tipărită şi distribuită din bugetul de stat pare o adevărată platformă electorală, construită pentru a imortaliza prin verb cuvintele ministrului Gabriel Oprea. De la Poliţia Aeriană şi până la succesul mondial al echipei feminine de spadă, prin scrisori patetice ale pensionarilor care-i mulţumesc cu lacrimi în ochi pentru creşterea pensiilor, zbătându-se printre zeci de fotografii-portret, figura lui Gabriel Oprea tronează din centrul paginilor.

Tipografia Fed Print, asigură tipărirea ziarului, în baza unui contract în valoare de 159.250 de lei, atribuit în luna aprilie 2011. Principalul acţionar al tipografiei Fed Print este Veronica Guşă Drăgan, văduva miliardarului Iosif Constantin Drăgan, şi unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, scrie ziarul Adevărul.

Publicaţia săptămânală a Ministerului Apărării Naţionale, ”Observatorul militar”, are o tradiţie de 152 de ani.