Breaking news

Opozanții Roșia Montană, din nou în stradă. Protestatarii cer demisia lui Ponta

Peste 10.000 de persoane au blocat duminică seară, centrul Capitalei României, în cea de-a 15 zi de proteste împotriva proiectului Roșia Montană.

proteste rosia montanaOpozanții Roșia Montană nu se lasă. Duminică seară, peste 10.000 de persoane au blocat centrul Bucureștiului scandând împotriva Guvernului Ponta și a proiectului de exploatare minieră. Protestatarii cer oprirea proiectului Roșia Montană dar și demisia Guvernului Ponta.

Înarmați cu steaguri și pancarte cu mesaje anti Roșia Montană, protestatarii au pornit în marş pe traseul Bd. Ion C. Brătianu – Bd. Unirii – Bd. Nerva Traian – Calea Văcăreşti – Bd. Tineretului – Bd. Dimitrie Cantemir, de unde se vor întoarce în Piaţa Universităţii.

În fruntea coloanei de manifestanţi au fost părinţi cu copii în cărucioare, iar în spatele acestora este un banner ţinut de cei aflaţi în primul rând.

Protestatarii au scandat: „Roşia Montană nu e de pomană”, „Soarta Roşiei Montana = Soarta României”, „Mă voi lega cu lanţuri de 24 de karate”, „Victoraş! Ai grijă de copilaş … Gabriel”, „Iubim natură / Preţuim cultura / Respectăm scriptura / Salvăm Roşia Montană”, „Nu vrem Chevrom, nu vrem RMGC, vrem să ne lăsaţi în pace”. „Pe pământul românesc, nu vreau să mă otrăvesc”.

Proteste similare sunt anunţate duminică 15 septembrie în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona.

La Timișoara, aproximativ trei sute de tineri s-au adunat, duminică, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum: „Salvăm Roşia Montană”, „Nu cred minciunile voastre, opriţi mineritul cu cianură acum” sau „Roşia – acum ori niciodată”, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara”.

Premierul Victor Ponta a mers duminică la Roșia Montană unde a discutat cu minerii blocați în subteran. În urma discuțiilor cu premierul, cei 33 de mineri au renunțat la proteste.