Breaking news

OPEN CALL pentru spectacole de teatru independent, lansat de Grădina cu Filme – Cinema & More

CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează un open call adresat creatorilor de teatru, prin care își propune să ofere sectorului independent un spațiu de manifestare artistică, prin găzduirea în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), în perioada 22-25 iulie 2021, a producțiilor unor teatre/companii/echipe artistice independente.

Înscrierile se pot face până la data de 1 iulie 2021 (inclusiv), juriul format din Chris Simion-Mercurian (Directorul Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD), Rozana Mihalache (Director artistic Green Hours) și Ioan Maxim (Manager cultural) urmând să selecteze 4 spectacole de teatru/performance-uri și 4 spectacole – lectură, produse în regim independent.

Se caută producții montate în perioada 2019-2021, precum și spectacole de licență ale universităților de profil din perioada 2020-2021, un criteriu esențial al selecției fiind posibilitatea adaptării lor la condițiile tehnice de care dispune spațiul outdoor al Grădinii cu Filme – Cinema & More, fără a se pierde din calitatea actului artistic. În cazul spectacolelor-lectură, una dintre cele mai importante cerințe este ca textele montate să fie din dramaturgia contemporană. În rest, nu există  condiții speciale privind genul sau tematica spectacolului, ținând însă cont de publicul țintă al Grădinii cu Filme, spectacolele trebuie să se încadreze în categoria de vârstă 14+.

Toate detaliile referitoare la open call, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul CREART – www.creart.ro/open-call-spectacole-de-teatru-independent-gradina-cu-filme-cinema-more/.

CALENDAR OPEN CALL

 Perioada de înscriere: 25 iunie – 1 iulie 2021 (inclusiv)

 Evaluarea propunerilor de spectacole: 2 – 8 iulie 2021

 Anunț câștigători: 9 iulie 2021

 Perioada de desfășurare a celor 4 spectacole de teatru/performance-uri și 4 spectacole-lectură  selectate: 22 – 25 iulie 2021.

,,Grădina cu Filme – Cinema & More”, un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART (serviciu public aflat în subordinea Primăriei Capitalei), a reușit să se impună, de-a lungul celor șapte ediții, drept una dintre cele mai apreciate locații culturale estivale din centrul Bucureștiului, propunându-și să recreeze atmosfera grădinilor de vară într-un spațiu dedicat artei cinematografice, teatrului, muzicii și dezbaterilor culturale.