Breaking news

Opelul tau nu mai functioneaza cum trebuie? Care sunt semnele ca ambreiajul are probleme?

De asemenea, mai este o categorie de soferi care sunt pasionati de un anumit tip sau model de autoturism, motiv pentru care vor prefera sa conduca numai o astfel de masina si vor investi pentru intretinerea acesteia, pentru buna sa functionare, prelungind astfel viata autovehicului.

Una dintre masinile care este foarte des intalnita pe soselele din Romania este Opel Astra, un autoturism de oras, care este apreciat de soferi ca fiind unul spatios si destul de fiabil, la un pret avantajos.

Care sunt cele mai comune probleme ale masinilor Opel Astra?

Orice brand auto are modele mai bune si performante sau mai accesibile, unele dintre ele avand probleme specifice, care apar la aproape orice autovehicul din modelul respectiv. La fel se intampla si in ceea ce priveste masinile Opel Astra, care sunt cunoscute si pentru defectiunile cu care soferii se confrunta adesea.

De exemplu, volanta cu masa dubla este una dintre componentele acestui autovehicul care produce adesea probleme soferilor. In unele cazuri, aceasta este insotita si de o defectiune a ambreiajului, costurile cu reparatiile in acest caz fiind unele foarte mari.

In schimb, daca soferii observa ca exista o problema la cuplarea vitezelor, iar problema se dovedeste a fi numai ambreiajul, acestia il pot inlocui, deoarece pretul pentru un kit ambreiaj Opel Astra H in 5 trepte este unul considerabil mai mic.

Care sunt semnele ca sunt probleme cu ambreiajul la masinile Opel Astra?

O functionare defectuoasa a ambreiajului sau chiar defectarea completa a acestuia va face imposibila conducerea autoturismului deoarece va fi dificil de selectat vitezele. Drept urmare, este necesar ca soferii sa fie foarte atenti atunci cand masina lor da semne ca ceva nu functioneaza cum trebuie, pentru a fi mai usor de identificat problema.

Cum una dintre problemele des intalnite la autoturismele marca Opel este cea provocata de ambreiaj si volanta, simptomele pe care le poate avea masina inainte de a escalada problemele sunt:

  • pedala de ambreiaj pulseaza sau vibreaza atunci cand este apasata;
  • se aud sunete neobisnuite in momentul in care se apasa pedala de ambreiaj;
  • pedala ramane blocata la podea sau se apasa greu ori pare chiar desfacuta;
  • se aude un zgomot ca de macinare de la transmisie;
  • nu se poate baga in viteza;
  • apar zgomote in momentul in care se schimba vitezele.

Toate acestea sunt semne ca ambreiajul a inceput sa se deterioreze, iar specificul acestora este imposibil de confundat cu simptomele unei alte posibile defectiuni a masinii. Drept urmare, in momentul in care apare una dintre aceste simptome, este necesar sa se mearga cat mai curand cu autovehiculul intr-un service.

>