Breaking news

Compania OMV Petrom, amendată cu 100.000 lei pentru poluarea din județul Argeș

Ministrul Rovana Plumb  a decis marți să trimită o echipă a Ministerului Mediului şi Pădurilor  în judeţul Argeş pentru a superviza operaţiunile de pe râul Cotmeana şi Valea Radioasa.

Poluarea produsă în dimineaţa zilei de 22 mai 2012 ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport ţiţei brut care aparţine companiei OMV Petrom s-a extins, iar reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea au solicitat SC OMV Petrom SA montarea de urgenţă a încă 4 baraje absorbante, în localitatea din aval, Lunca Corbului.

Cantitatea de ţiţei scursă ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport este de aproximativ 750 de litri. Râul Cotmeana a fost afectat de această poluare pe o lungime de aproximativ 15 km. Angajaţii OMV Petrom SA acţionează la faţa locului.

O echipă de 30 de angajaţi ai OMV Petrom au intervenit pentru a opri pomparea ţiţeiului, au izolat zona afectată şi au executat 10 baraje de retenţie a ţiţeiului şi 10 filtre absorbante. În prezent se lucrează cu 5 utilaje pentru vidanjare, alaturi de echipe de pompieri si angajati ai OMV.

Poluarea s-a produs ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport ţiţei brut care aparţine companiei OMV Petrom şi se întinde pe Valea Radioasa pe o lungime de 1,5 km în localitatea Poiana Lacului precum şi pe râul Cotmeana pe o lungime de 3 km în localitatea Săpata.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea şi ale Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Argeş s-au deplasat la faţa locului pentru a lua măsuri impuse de această situaţie.

În urma verificărilor efectuate, comisarii Gărzii de Mediu Argeş au dispus măsurile de intervenţie pentru stoparea poluării, precum şi aducerea terenului la starea iniţială în termen de maximum 3 zile. Totodată, compania OMV Petrom a fost amendată cu 100.000 lei de catre Garda de Mediu.