Breaking news

OMS: Risc iminent de contaminare cu polivirus în mai multe state

loading...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o avertizare internațională în privința răspândirii internaționale a poliovirusurilor (virusurilor poliomielitei), precizând că acest lucru constituie o urgenţă şi un risc de sănătate publică de importanță internațională.

vaccin - omsOrganizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria.

Vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau pentru cazuri de urgență înaintea plecării. Vaccinarea va fi consemnată pe un format al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii „Certificat de vaccinare sau profilaxie” specificat în Anexa 6 a Regulamentului Sanitar Internaţional 2005 (carnetul galben). Acest carnet va însoţi documentele de călătorie.

MAE recomandă cetățenilor români interesați să se informeze asupra atenționărilor emise de către instituţiile medicale autorizate din statele sus-menţionate referitor la această problematică şi să consulte website-urile de specialitate înainte de a se deplasa pe teritoriul acestora.

loading...