Breaking news

Omnicredit oferă accesul la finanţare companiilor mici şi mijlocii

Statisticile arata ca mai bine de unul din doi romani isi doresc sa aiba intr-o zi propria afacere. Insa nu e suficient sa avem o idee, ci trebuie sa alcatuim si un plan de bataie si sa punem totul in practica.

De asemenea, e nevoie si de cele mai bune solutii de finantare pentru persoanele juridice, ceea ce poate fi dificil pentru cei care nu se pricep. Conditiile actuale sunt prielnice pentru deschiderea unei afaceri, motiv pentru care sunt infiintate tot mai multe startup-uri, cu toate ca putine sunt cele care rezista mai mult de doi ani. Iata cateva dintre solutiile de finantare la care avem acces care sa ne asigure toate conditiile necesare pentru derularea propriului business.

Creditele bancare sau liniile de credit sunt foarte comune si reprezinta solutii simple prin care se poate orchestra o afacere. Capitalul este obtinut de catre toate firmele care pot avea un girant, fie un plan de business bine pus la punct prin care sa fie justificata suma solicitata. In acelasi timp, creditul bancar se poate alege pe diferite perioade de timp, fie pe termen scurt, fie pe termen lung, pe cand linia de credit este folosita pentru finantarea activitatilor din viata de zi cu zi.

Mai departe, putem aminti de microfinantare, o alta modalitate grozava de finantare care a devenit tot mai populara in ultima vreme. Aceasta este o solutie preferata de multe startup-uri pentru ca sunt impuse conditii mult mai putin stricte, care sunt mai usor de respectat, ce presupun dobanzi avantajoase spre deosebire de creditul bancar. Totusi, vorbim de o modalitate pe termen scurt care acopera cheltuielile necesare pentru dezvoltarea afacerii si sumele obtinute sunt mai mici decat cele oferite in cazul unui credit bancar. De regula, aceasta este o modalitate de finantare aleasa si pentru garantarea altor imprumuturi.

Exista si fonduri nerambursabile pentru afaceri care pot fi obtinute pentru dezvoltarea tuturor ideilor. Acestea exista in mai multe surse, astfel ca aici amintim de furnizorul principal: Uniunea Europeana. Exista si institutii guvernamentale, dar si non guvernamentale care se ocupa de finantarea afacerilor, dar si asociatii sau organizatii non profit. In schimb, asa cum era de asteptat, este nevoie de proceduri mai complicate, care se deruleaza pe perioade mari de timp, iar pentru realizarea unui simplu proiect poate fi nevoie de pana la 12 luni, pe cand pentru implementare durata necesara poate sa creasca pana la 36 de luni. In plus, trebuie avut in vedere ca de multe ori e nevoie si de cofinantare, astfel ca antreprenorul trebuie sa vina cu o parte a investiei, cifra care variaza de la 10 la 50%, in functie de situatia prezentata.

Totusi, oamenii de afaceri moderni au nevoie si de solutii pe masura, iar in acest sens intervine Omnicredit. Aceasta este prima platforma fintech din Romania care isi desfasoara activitatea exclusiv online si care poate sprijini dezvoltarea multor afaceri. Aici antreprenorii au acces la mai multe solutii financiare foarte avantajoase, printre care scontare, factoring sau microcredite. Experienta este cea care face diferenta intrucat intotdeauna se gasesc cele mai bune solutii pentru toate nevoile, iar acestea sunt cat de simple se poate. Nu exista taxe sau comisioane ascunse, ci clientii beneficiaza de transparenta totala si se tine la distanta inclusiv birocratia, cea care pune bete in roate dezvoltarii afacerilor din orice domeniu. Nu in ultimul rand, faptul ca activitatea se desfasoara exclusiv online reprezinta un mare avantaj in contextul in care solutiile disponibile aici sunt moderne, ideale pentru oamenii de afaceri care isi doresc sa eficientizeze fiecare procedura pe cat de mult posibil. Asadar, cele mai bune solutii de finantare pentru persoanele juridice pot fi accesate cu usurinta la Omnicredit.

>