Breaking news

Omniasig face despăgubiri de 5 milioane de euro, victimelor accidentului din Muntenegru

loading...

Victimele tragicului accident din Muntenegru, vor primi despăgubiri din partea companiei de asigurări, Omniasig, de maxim 5 milioane de euro.

conducatori autocar romani muntenegruLa opt luni de la tragicul accident de autocar, produs în Muntenegru și soldat cu 18 morți, victimele catastrofei rutiere vor primi despăgubiri din partea companiei de asigurări.

”OMNIASIG Vienna Insurance Group a luat act de finalizarea cercetărilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind tragicul accident rutier produs la data de 23 iunie 2013, în Muntenegru. Reamintim faptul că autocarul implicat în accident era asigurat de către OMNIASIG Vienna Insurance Group (VIG), printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă Casco. Pentru poliţa RCA, actele normative în vigoare stabilesc plafonul maxim al despăgubirilor ce pot fi acordate pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial, produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, la valoarea de 5 milioane de euro. Drept urmare, compania a alocat rezerva maximă de 5 milioane de euro, suma totală în care se vor încadra toate despăgubirile de această natură generate de respectivul eveniment. În baza poliţei Casco, procesul de plată a despăgubirilor este în desfăşurare, pentru riscul de accidente persoane şi deteriorarea bagajelor. Plata despăgubirii aferente autocarului avariat în accident este în curs de soluţionare. Menţionăm că pentru riscul de deces, pe această poliţă, suma asigurată per persoană este de 1.000 euro, iar pentru riscul de distrugere a bagajelor, suma asigurată per persoană este de 500 euro. OMNIASIG VIG este pe deplin pregatită să efectueze cu promptitudine plata despăgubirilor cuvenite. ”, se arată în comunicatul de presă al Omniasig, remis exclusivNEWS.ro.

În urma accidentului din Muntenegru, compania  a primit până în prezent:

  • 40 avizări de daună în baza poliţei RCA, avizări aferente pasagerilor autocarului şi unui cetăţean din Muntenegru, pentru riscurile de vătămări corporale şi deces
  • o avizare pentru daunele provocate amenajărilor stradale din Muntenegru
  • 38 avizări de daună în baza poliţei Casco, pentru riscurile de accidente persoane şi deteriorarea bagajelor.

Întrucât sumele solicitate până în acest moment de către beneficiarii poliţei RCA sau de reprezentanţii lor, depăşesc limita stabilită de lege, OMNIASIG VIG face toate demersurile pentru soluţionarea cât mai rapidă a cererilor de despăgubire.

Pe 23 iunie 2013, un autocar plin cu români care se deplasau în scop turistic în Muntenegru, s-a părbușit într-o prăpastie la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica.

Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

În urma acestei tragedii, 18 români și-au pierdut viața iar alte 29 de persoane aflate în autocar sunt internate în spitalele din Podgorica, în stare foarte gravă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>