Oamenii Deltei, o campanie TVR

Televiziunea Română continuă campania OAMENII DELTEI, prin care vrea să sensibilizeze opinia publică faţă de  locuitorii din zonele izolate ale Deltei Dunării, oameni care la   început de secol XXI se zbat în nevoi şi neputinţe.

Film34_031Echipa Televiziunii Române a fost în satele Maliuc, Mila 23, Caraorman, Periprava, Pardina şi începând cu 10 mai, de luni până   vineri, de la ora 14.45, TVR 1 va difuza reportaje, de 10 minute,   despre viaţa grea a oamenilor din aceste zone. Cu toţii îi putem sprijini printr-un efort mic, dar valoros.

În perioada 1 mai-15 iunie se pot face donaţii în valoare de 2 euro,   printr-un sms trimis la numărul 879. De asemenea, cei care doresc să   doneze sume mai mari au la dispoziţie conturile: în lei  BRD Tulcea IBAN:RO19BRDE370SV09392663700; în euro: BRD Tulcea IBAN:RO82BRDE370SV15402493700.

Tot în sprijinul campaniei, din data de 20 mai şi până la 1   iunie, la Muzeul Sutu se vor deschide porţile expoziţiei foto cu  vânzare, în cadrul căreia vor fi expuse lucrările fotografilor care au  însoţit în Deltă echipa TVR, Răzvan Lupica şi Sorin Onişoru.

În data de 30 mai, TVR1 va transmite în direct teledonul OAMENII  DELTEI, timp de 3 ore şi jumatate, începând cu ora 21.10. Fiţi alături  de OAMENII DELTEI şi anul acesta!

Fiecare gest de sprijin este important! Ajutorul acordat  oamenilor din aceste zone poate fi de orice natură: de la cărţi la biblioteci, de la o tablă până la rechizite şcolare, de la o haină  până la o excursie în ţară – toate sunt gesturi de solidaritate. Cu ajutorul fondurilor stânse, putem susţine 20 de elevi, care termină clasa clasa a VIII-a, să nu abandoneze scoala. 40 de copii ar putea să se bucure de o vacantă; singura şcoală din acea zonă, aflată în localitatea Letea, judeţul Tulcea, va putea avea încă 2 săli de clasă funcţionale şi va putea dispune de un grup sanitar.

Televiziunea Română a lansat în primăvara anului 2009   CAMPANIA OAMENII DELTEI, un proiect editorial unic în peisajul media  din România, dedicat îmbunătăţirii vieţii şi educaţiei locuitorilor   satelor izolate din Delta  Dunării. Programele speciale OAMENII DELTEI, difuzate pe TVR 1 şi TVR Internaţional au strâns fonduri  pentru reconstrucţia şi dotarea dispensarului din Maliuc şi a  şcolii  din Letea, judeţul Tulcea.

>