Breaking news

Omar Hayssam, dus din arestul Poliției la închisoare

Poliția Română a anunțat marți, că azi Omar Hayssam a fost transferat din arestul preventiv la un penitenciar din țară. Însă oficialii Penitenciarelor spun că nu știu în ce închisoare se află sirianul.

hayssamLa două ore după ce au spus Tribunalului București, că nu știu unde este Hayssan, oficialii Poliției Române spun că l-au transferat pe sirian la închisoare.

În cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Reamintim faptul că, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism în octombrie 2012 şi la 16 ani închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni în noiembrie 2012”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Administrația Penitenciarelor spune însă că habar nu are în ce închisoare a fost dus Hayssam.

Tribunalul Bucureşti ar fi trebuit să judece, marţi, un nou termen în dosarul “Manhattan”, în care Hayssam este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare.

Hayssam a fost trimis în judecată în acest dosar în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alături de fratele său, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infracţional organizat şi au acţionat premeditat şi planificat în vederea nerestituirii creditelor şi trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water şi SC Rio Soft Drinks SA în cadrul altor societăţi din “Grupul Manhattan”.

Hayssam are e ispășit 20 de ani de închisoare pentru terorism, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak în 2005.