Breaking news

Olympus primește premiul pentru Excelență în Eficiență Energetică

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, a fost premiat în cadrul Galei Green Report – “Al 12-lea ceas” pentru excelență în eficiență energetică. Investiția Fabricii de Lapte Brașov în stația de producție de biogaz a fost recunoscută pentru inovație în domeniul protecției mediului și al utilizării tehnologiilor eficiente energetic.

Gala Green Report este cel mai prestigios eveniment anual dedicat recunoașterii celor mai importante proiecte din domeniul sustenabilității realizate în România de către companii, instituții publice sau persoane fizice. 74 de proiecte au fost înscrise în cele 11 categorii ale competiției și au fost evaluate de către un juriu format de specialialiști în probleme de mediu și sustenabilitate, în baza unor criterii distincte pentru fiecare categorie în parte.

“Recunoașterea primită în categoria Excelență în Eficiență Energetică ne onorează și ne motivează să continuăm dezvoltarea unui model de business sustenabil și să acționăm privind cu încredere și responsabilitate către viitor. Protecția mediului și sustenabilitatea ecosistemelor au fost întotdeauna prioritățile Olympus. Filosofia și valorile noastre se bazează pe respect pentru natură, mediu înconjurător și oameni, iar acestea vor continua să se reflecte și în investițiile viitoare”, a declarat Dimitrios Kelas, Director General Fabrica de Lapte Brașov.

„La Olympus, ne-am asumat să contribuim la constuirea unui viitor mai sustenabil. Stația de producție de biogaz a Fabricii de Lapte Brașov a reprezentat un pas important în această direcție, în urma unui demers de proiectare, planificare și implementare care a durat aproximativ doi ani. Proiectul a fost, astfel, automatizat cu utilaje de ultimă tehnologie în producția de biogaz, dar și în eficientizarea stației de epurare. Premiul primit reprezintă recunoașterea unui demers care nu se va opri aici”, a declarat Adrian Cornea, Plant Manager Fabrica de Lapte Brașov.

Stația de biogaz a Fabricii de Lapte Brașov a fost inaugurată în urma unei investiții de 4 milioane de euro, având la bază o tehnologie inovatoare care transformă în biogaz apele uzate rezultate din procesul de producție a lactatelor. Stația produce, în medie, până la 700 de metri cubi de biogaz pe oră și contribuie la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii. Biogazul produs este depozitat provizoriu într-un balon cu o capacitate de 2000 m3,  uscat cu ajutorul a două chillere, iar în final este introdus într-un cazan cu abur, unde este utilizat pentru producerea energiei termice. Stația permite utilizarea eficientă a resurselor naturale, diminuând cantitățile de gaz metan, dar și reduceri semnificative de costuri în procesul de producție al Fabricii de Lapte Brașov. Astfel, independența energetică a unității de producție a fost asigurată ca urmare a scăderii cu pana la  55% a necesarului de gaz metan utilizat în consumul intern al fabricii.

În 2021, Olympus a devenit primul brand în categoria produselor lactate care a introdus sticla r-PET, produsă cu până la 35% plastic reciclat și 100% reciclabilă – un simbol al încrederii că împreună vom putea construi un viitor mai bun.

***

Despre Hellenic Dairies

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.

Pentru mai multe informații, accesați www.olympusdairy.ro și https://www.facebook.com/OlympusFoodsRomania/.

>