Breaking news

Oltchim, în semifinalele Ligii Campionilor

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat sâmbătă în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, fără să fi jucat ultimul meci din Grupa Principală.

oltchim victorie in ungariaRusoaicele de la Zvezda au calificat Oltchim în semifinalele Ligii Campionilor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Rm. Vâlcea s-a calificat în semifinale, întrucât echipa rusă Zvezda Zvenigorod a învins formația maghiară FTC Rail Cargo Hungaria cu scorul de 30-27 (12-16).

La Zvenigorod, Ferencvaros conducea cu scorul de 16-12 la pauză, dar Zvezda a avut o repriză secundă remarcabilă şi a reuşit să întoarcă rezultatul. Pentru rusoaice au marcat Postnova – 8 goluri, Lobaci – 6, Uskova – 5, Lacrabere – 5, Nikolic – 5, Marenikova – 1. Pentru ”Fradi” au înscris Tomori – 10, Szucsanszki – 10, Verten – 2, Szamoransky – 2, Such – 1, Kovacsicsz – 1, Szekerczes – 1.

Deși Oltchim are același număr de puncte cu Ferencvaros, va merge în semifinale, indiferent de rezultatul partidei de duminică cu Krim, întrucât a învins în Ungaria la un număr mai mare de goluri decât în partida tur de la Vâlcea.

 În prezent, Oltchim ocupă locul doi în Grupa a II-a Principală. Dacă mâine va învinge pe Krim Mercator Ljubljana cu cinci goluri, campioana României va câștiga grupa.

În caz contrar, vâlcencele vor ocupa locul secund şi în semifinală vor da piept cu altă formaţie maghiară, Gyor. În tur, Krim a învins pe Oltchim cu 28-24, la egalitate de puncte departajarea făcându-se prin rezultatele directe.

Clasament Grupa a II-a principală înainte de ultimul meci din grupă:

1. Krim – 8 puncte

2. Oltchim – 6 puncte

3. Ferencvaros – 6 puncte

4. Zvezda – 2 puncte

>