Breaking news

Oltchim a învins echipa ungară Gyor, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor

Oltchim Râmnicu Vâlcea a debutat cu o victorie în faza semifinalelor Ligii Campionilor la handbal femini. Duminică a învins-o pe Gyor în manșa tur a semifinalelor.

Duminică, în  Sala Sporturilor din Rm. Vâlcea, Oltchim a învins-o pe Gyor cu scorul de 35-31, și au prima șansă la calificarea în finala Ligii Campionilor.

Cu peste 3.200 de fani în tribune, Campioana României la handbal feminin, a reușit să se impună în manșa tur a semifinalei cu Gyor.

Oltchim a marcat primul gol al disputei cu Gyor, prin Băbeanu, de la 7 metri, care a repetat „mişcarea” în minutul 4 (2-1). Unguroaicele nu s-au lăsat mai prejos, egalând de fiecare dată, în pofida apărării bine înfipte a gazdelor. Vedeta de la Gyor, Anita Gorbicz, şi-a adus echipa pentru prima dată în avantaj, 2-3 (min. 7), dar nu pentru mult timp.

După 30 de minute însă, tot Gyor se afla la conducere, 13-17, la finalul unei prime reprize în care Gorbicz şi Amorim au fost principalele pericole în ofensivă.

La reluare, Oltchim a reintrat excelent în joc, 18-18 (min. 34), profitând de degringolada din tabăra Gyorului, în care Gorbicz a ratat de una singură trei ocazii.
În poartă, Luminiţa Huţupan Dinu a făcut minuni (18 intervenţii reuşite în total). Cu 7 minute rămase din meci, Oltchim conducea cu 31-25, dar Gyor a mai recuperat diferenţa, 31-27 (min. 55). Însă scorul după cele 60 de minute a fost 35 la 31 înfavoarea oltencelor care pornesc cu prima șansă în manșa retur din Ungaria ce se va disputa pe 7 aprilie.

Sâmbătă, în cealaltă semifinală, Buducnost Podgorica s-a impus în deplasare, pe terenul celor de la Larvik HK, cu 22-20.