Breaking news

Oltchim a pierdut semifinala cu Gyor disputată la Bucuești

Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut sâmbătă semifinala disputată în Sala Sporturilor de la București, cu Gyor, în Liga Campionilor.

oltchim - gyorOltchim a pierdut partida cu Gyor și și-a redus considerabil șansele de a se califica în finala Champions League.

Oltchim a început catastrofal prima repriză. În nouă minute de joc, Oltchim a marcat un singur gol, a încasat șase, dintre care jumătate din aruncări de la 7 metri, și a bifat o eliminare de două minute.

Gyor a deschis scorul în minutul trei prin Gorbicz, prin aruncare de la 7 metri, jucătoarea reușind să marcheze alte trei goluri de la 7 metri.

Bulatovic a reușit să deschidă scorul pentru Oltchim abia în minutul 7 când unguroaicele marcaseră deja trei goluri.

Barbosa a obținut o aruncare de la 7 metri după fost faultată de Amorim, însă Bulatovic a ratat iar unguroaicele au înscris în inferioritate numerică de două ori, desprinzându-se în minutul 17 la șase goluri, scor 9-3.

În minutul 21, Gyor s-a desprins la 7 goluri diferență față de Oltchim, scor 12-5.

Barbosa a mai redus din diferență un minut mai târziu, după ce a executat o lovitură de la 7 metri, acordată de arbitri, după ce Adina Meiroșu a fost faultată în careul de 7 metri.

Însă, aceeași arbitri germani au acordat extrem de lejer a patra lovitură de la 7 metri pentru Gyor, iar Gorbicz a marcat din nou.

Pe final de primă repriză, româncele puteau intra la pauză doar cu 3 goluri în minus, dacă Barbosa nu rata lovitura de la 7 metri.

Astfel că prima repriză s-a încheiat cu scorul de 14-10 pentru Gyor. O situație similară cu cea din semifinala din 2012, când Oltchim a jucat la fel de prost în prima parte a meciului fiind condusă de Gyor cu 5 goluri diferență.

După pauză, Oltchim și-a continuat jocul slab și în debutul reprizei a doua, ratând cu ușurință mingi importante deși se afla în superioritate numerică apropae două minute.

Catalina Bulatovic a deschis scorul în repriza a doua pentru Oltchim.

Portărița Silvia Navarro a reușit un gol superb din poartă în poartă în minutul 6 al reprizei a doua, permițând Oltchimului să se apropie la 2 goluri de Gyor, scor 16-14.

În minutul 21 al reprizei a doua Oltchim s-a apropiat la doar un gol de Gyor, scor 21-20, profitând de superioritatea numerică.

Însă, partida a fost câștigată de Gyor cu 24-22, Oltchim nereușind să câștige semifinala la fel cum s-a întâmplat anul trecut.

Returul Oltchim – Gyor, se va juca pe 11 aprilie la Vesprem.

După rezultatul de azi din Sala Polivalentă din Capitală, Gyor pornește cu prima șansă de calificare în finala Champions League la handbal feminin.