Breaking news

Olivier Kaye, belgianul care a făcut furori la Cerbul de Aur, concurează la Eurovision România

loading...

Olivier Kaye, belgianul care a cucerit locul I şi premiul publicului la Cerbul de Aur 2018, vrea să reprezinte România la Eurovision 2018. Artistul a fost selectat în semifinalele Selecţiei Naţionale  Eurovision România 2019.

Olivier Kaye se pare că s-a îndrăgostit de România. I-a plăcut atât de mult experienţa de la Cerbul de Aur din august încât doreşte să revină în România şi chiar să reprezinte ţara noastră la Eurovision în 2019 în Israel la Tel Aviv.

Belgianul se numără printre cei 24 de artişti selectaţi de juriu să participe în cele două semifinale ale Eurovision România 2019.

Olivier Kaye va concura în semifinale cu piesa Right now. Belgianul se va lupta pentru a reprezenta România la Eurovision cu artişti celebri precum Dan Bittman, Mihai Trăistariu, Nicola şi Laura Bretan.

La Cerbul de Aur 2018, belgianul a cucerit publicul şi juriul cu interpretarea aproape perfectă a piesei trupei Holograf – “Să nu-mi iei niciodată dragostea”.

Cele două semifinale se vor desfăşura la Arad și Iași, urmând ca Finala Națională să fie organizată la București. Evenimentele vor fi transmise în direct de TVR, sub sloganul „Împlinește visul!”

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

Piesele calificate, în ordine alfabetică, sunt următoarele:

Piesa Interpret
Baya (Speechless) M I H A I
Daina Letitia Moisescu & Sensibil Balkan
Dear father Laura Bretan
Destin Trooper
Discrete Xonia
Give up now Johnny Badulescu
High heels on Echoes
Ielele 2 Gents
Independent Xandra
Make me your man TWM
On a Sunday Ester Peony
Pierd Dan Bittman
Right now Olivier Kaye
Rock this way Ommieh x Anakrisez
Skyscraper Teodora Dinu
Tears Georgy
The call Berniceya
The song of my heart The four
The way it goes Steam
Underground Vaida
We are the ones Claudiu Mirea
Weight of the world Nicola
Without you (Sin ti) Dya & Lucian Colareza
Your journey Aldo Blaga

 

loading...