Breaking news

Olivier Kaye, belgianul care a cucerit cu vocea sa, publicul de la Cerbul de Aur

loading...

exclusivNEWS.ro a realizat un interviu în exclusivitate cu Olivier Kaye, la trei zile distanţă de când a cucerit două premii la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov.

Olivier Kaye, în vârstă de 25 de ani a reuşit în două zile de Festival să cucerească cu vocea sa de aur, publicul de la Braşov. A cântat impecabil piesa în limba română, “Să nu-mi iei niciodată dragostea” şi a reuşit să cucerească atât publicul cât şi juriul Cerbului de Aur.

Olivier Kaye a declarat pentru exclusivNEWS.ro că ştia de ceva timp de existenţa Cerbului de Aur şi că a dorit să participe pentru a avea parte de o experienţă unică. Despre Braşov ştia prea puţine lucruri dar când a văzut oraşul a fost extrem de încântat.

“Ştiam că acest concurs a avut loc ultima dată în 2009, dar atunci eram foarte tânăr. Când am aflat despre ce este vorba, am profitat de ocazie şi m-am înscris. Voiam să  particip pentru a trăi o nouă experientă unică. Un concurs internaţioal este incredibil! Mulţumesc pentru felicitări. Nu am avut aşteptări în mod special. Trăiesc clipa. Speram doar să petrec momente frumoase, ceea ce s-a şi întâmplat. A fost genial! Cunoşteam Castelul Bran. Voiam să-l vizitez. Să fiu sincer, nu prea cunoşteam Brasovul, dar este cu adevărat un oraş minunat. Și prietenii mei români din Belgia m-au determinat să descopăr salata de icre, pe care ador să o mănânc”, a declarat Olivier Kaye pentru exclusivNEWS.ro.

A  ales piesa turpei Holograf, cucerit fiind de linia melodică, însă în momentul în care a tradus versurile în franceză şi a înţeles mesajul a fost extrem de bucuros că a ales acest cântec: Când am ales piesa, evident, nu am înţeles sensul. Am ales-o datorită liniei melodice. Partea instrumentală m-a emoţionat mult şi aşa am ştiut că voiam să cânt această piesă. Apoi, când am învăţat cuvintele, mi-am dat seama că textul mă emoţionează foarte mult.

Belgianul spune că a trăit opt zile formidabile la Braşov şi că publicul a fost formidabil, scena impresionată iar ceilalţi concurenţi au venit să-l felicite în culise: Într-adevăr scena şi publicul au fost formidabili. Cele 8 zile la Braşov au fost foarte intense atât pe plan uman cât şi profesional. A fost grozav! Publicul a fost excepţional! Ce comunicare şi partaj excepţionale! Ceilalţi candidaţi au fost foarte bucuroşi pentru mine; o parte dintre ei au venit în culise să mă îmbrăţişeze. Ne-am înţeles foarte bine. Belgia este mândră, cred. Mass-media încep să vorbească despre mine. Vom vedea continuarea.

La filmările pentru post-cardul de la Festival, Olivier a avut parte de un incident amuzant: Calul a fost puţin agitat şi a plecat singur, cu mine călare. Stăpânul său a trebuit să-l calmeze. A fost foarte amuzant!

La festivitatea de decernare a premiului I, Olivier a fost atât de emoţionat şi surprins de premiu încât nu a putut să spună prea multe cuvinte. Momentul a fost unul amuzant, iar reacţiile belgianului, extrem de naturale, au făcut deliciul publicului. Olivier a declarat pentru exclusivNEWS.ro că nu ştia rezultatul votului juriului şi că nu este dezamăgit de faptul că nu a câştigat trofeul Cerbul de Aur.

“A fost incredibil, un tehnician a venit să mă caute împreună cu Antonia şi Kelly-Joyce. Nu prea am înţeles ce ni se întâmplă. Mi-a trebuit ceva timp să realizez ceea ce se întâmpla. Apoi, când l-am auzit pe Gabriel Garko strigându-mi numele, am fost în al nouălea cer. Nu am fost deloc dezamagit! Am câştigat Premiul 1 şi Premiul publicului, sunt cu adevărt cel mai fericit! Am fost pur şi simplu foarte emoţionat şi nu ştiam ce să spun. După anunţul celor 3 premii ştiam că mai urmează “Cerbul de Aur”. În culise aşteptam cu nerăbdare să aflăm cine va fi marele câştigător. Nu ştiu ce ar fi putut să funcţioneze. Sunt foarte fericit şi conştient de şansa de a primi aceste premii. Foarte multe persoane ar vrea să fie în locul meu, cred. Trebuie doar să profit de bucuria şi onoarea ce mi-au fost acordate cu cele două premii, foarte preţioase pentru mine”, a mai declarat Olivier Kaye pentru exclusivNEWS.ro.

În 2016, Olivier a participat la Vocea Belgiei unde a ocupat locul trei, în 2017 a fost la un pas de a reprezenta Belgia la Eurovision, iar participarea la Cerbul de Aur este un lucru total diferit de cele două concursuri din Belgia: Sunt două experienţe total diferite. Sunt fericit că am participat la ambele şi că am fost finalist.  Nu am participat la alte concursuri! Am fost aproape de a reprezenta Belgia la Eurovision in 2017, dar în cele din urmă, Blanche a reprezentat ţara noastră.

Interpretarea fără cusur a piesei trupei Holograf, “Să nu-mi iei niciodată dragostea“, într-o română demnă de invidiat, i-a adus lui Olivier Premiul publicului dar şi simpatia celor prezenţi în Piaţa Sfatului. Belgianul a fost copleşit de mesajele pe care le-a primit atât la Braşov din partea românilor cât şi în mediul online, pe contul său de facebook Olivier spune că îşi doreşte să mai poată cânt piesa în limba română dar nu va suna niciodată ca la Cerb cu orchestra în spate: Mi-ar plăcea! Dar nu va fi niciodată la fel. Să cânt pe scena din Braşov alături de o orchestra excepţională şi un public incredibil, a fost unic! Nu ştiu. Probabil că munca mea e răsplătită. Am primit multe mesage spunând : „Mulţumesc că ai respectat limba noastră“ … „Mulţumesc că ai muncit atât de mult, frumoasă interpretare“. Probabil asta  făcut diferenţa, dar nu mă aşteptam să fie atât de intens.

La repetiţii, Olivier a găsit pe scenă o monedă de 10 bani, a păstrat-o pentru că era numărul său de intrare în concurs, şi bine a făcut căci i-a purtat noroc: La repetiţi, pe scenă, am găsit o monedă de 10 Bani … 10 a fost şi numărul meu de intrare pe scenă. Am păstrat această monedă ca talisman.

În prezent, Olivier joacă într-o comedie muzicală cu care speră să ajungă într-o reprezentaţie la Paris: Joc 3 roluri într-o comedie muzicală (“Hercule: Destinul unui Zeu”) şi probabil în curând vom reprezenta piesa la Paris. Am rămas în contact cu un candidat englez, Karl William Lund. Am devenit buni prieteni şi ne-ar plăcea să colaborăm în viitor. Va urma…

Olivier Kaye apreciază juriul pentru obiectivitate, o felicită pe Inis Neziri din Albania, dar el ar fi acordat trofeul Cerbul de Aur 2018, concurentului din Marea Britanie: Karl William LundJuriul a fost foarte frumos. Inis mi se pare foarte talentată. Are a voce minunată! Karl William Lund. Mi se pare foarte profesionist si carismatic. Premiul 1. Admir ceea ce a făcut ! Şi mi-a plăcut foarte mult şi coregrafia lui Kelly Joyce. A fost absolut genial.

Mesajul său pentru publicul din România: Mulţumesc foarte mult! Sunt foarte fericit pentru contactul pe care l-am avut. Le mulţumesc de asemenea pentru mesaje, voturi şi amabilitate!

După opt zile petrecute pe tărâm românesc, Olivier Kaye a plecat acasă la Aywaille în Belgia, cu două premii: Premiul Publicului şi Locul I oferit de juriu.

Pe lângă statueta aurită, Olivier Kayle va primi şi un premiu în bani în valoare de 17,000 de euro, (15,000 de euro pentru Premiul I şi 2000 de euro pentru Premiul Publicului).

Mulţumiri speciale Cosminei Dolofan pentru ajutorul oferit în realizarea interviului prin traducerea corectă a textului.

Iată momentul de la festivitatea de premiere când Olivier Kayle a fost extrem de emoţionat de câştigarea premiului I.

loading...