Breaking news

Olimpiada de vară din Japonia, anulată din cauza pandemiei de coronavirus

Adio Jocuri Olimpice în 2020. Coronavirusul a pus pe butuci şi Olimpiada de la Tokyo.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Comitetul de Organizare Tokyo 2020 au anunțat că ediția din acest an a Jocurilor Olimpice, programate să înceapă pe 24 iulie, sunt amânate, urmând să fie organizate “cel mai târziu în vara anului 2021”.

“În condițiile actuale și pe baza informațiilor oferite astăzi de Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și premierul Japoniei au ajuns la concluzia că Jocurilor celei de-a XXXII-a Olimpiade de la Tokyo trebuie să fie reprogramate pentru o dată dincolo de anul 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a proteja sănătatea atleților, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice, dar și a întregii comunități internaționale”, se arată într-un comunicat comun al CIO și al Comitetului de Organizare Tokyo 2020.

Japonia a cheltuit, potrivit unor estimări neoficiale, peste 12,3 miliarde de dolari pentru pregătirea organizării Olimpiadei. Din această sumă, 800 de milioane de dolari a fost contribuția CIO, iar guvernul japonez a plătit aproape 1,4 miliarde de dolari, în principal pentru noul Stadion Național din Tokyo.

Este pentru prima oară în istorie când Jocurile Olimpice sunt amânate. În istorie, Olimpiada a fost anulată d etrei ori, în 1916, 1940 și 1944, din cauza celor două războaie mondiale.

Flacăra olimpică va rămâne în Japonia și Jocurile Olimpice și Paralimpice vor păstra denumirea actuală, cu “2020” în titulatură.

>