Olimpiada de la Soci s-a încheiat. Rusia a câștigat cele mai multe medalii

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Rusia, s-au încheiat duminică seară, cu un spectacol feeric de aproximativ două ore pe stadionul Fişt.

ceremonie inchidere olimpiada sociOlimpiada de la Soci a luat sfârșit duminică seară cu ceremonia de închidere. Flacăra olimpică a fost stinsă la Soci, în Parcul Olimpic, duminică, la ora locală 22,15, după discursul președintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, care a anunțat încheierea ediției a 22-a a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Ceremonia de închidere a debutat într-o notă umoristică, cu un apropo la ezitarea tehnică din cadrul ceremoniei de deschidere, când unul dintre cercurile olimpice nu s-a deschis.

Primul tabloul al ceremoniei de duminică ”Cer și mare” a adus multe râsete în Stadionul Olimpic Fișt, când sutele de dansatori echipați în formă de oglinzi au format inelele olimpice, cu excepția unuia, cel ratat la ceremonia de deschidere. Spectatorii au aplaudat furtunos ideea.

Rusia a ocupat primul loc în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, după 16 zile de competiții și 98 de finale. Rusia a avut 13 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz, fiind urmată Norvegia (11-5-10), Canada (10-10-5), SUA (9-7-12) etc.

Doar 26 de țări au reușit să câștige cel puțin o medalie la Soci, în timp ce 63 de țări au plecat acasă cu mâna goală.

Ediția următoare a Jocurilor Olimpice de iarnă va fi găzduită de orașul sud-coreean PyeongChang în 2018.

>