Breaking news

Olaru, renumit la şefia DIICOT

Consiliul Superior al Magistraturii a decis astăzi renumirea lui Codruţ Olaru la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT).

codrut-olaru-procuror-sef-diicotSecţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, în unanimitate, propunearea ministrului Justiţiei de renumire  a lui Olaru în funcţia de procuror-şef la DIICOT. Avizul CSM are doar rol consultativ, decizia finală îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, care trebuie să emită decretul de numire în funcţie.

Codruţ Olaru a explicat că prima calitate care îl recomandă pentru această funcţie este că a fost procuror de execuţie. „La nivel de documentare, investigare, am parcurs şi făcut toată gama de infracţiuni. Ca să fii un bun şef, trebuie să fi fost un bun procuror de execuţie”, a declarat şeful DIICOT.

Codruţ Olaru este procurorul-şef al DIICOT din ianuarie 2007.

El şi-a început activitatea în anul 1995 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, promovând în 2000 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. În octombrie 2002, a fost delegat în funcţia de procuror în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Anticorupţie al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, iar în 2003 a fost numit şef al acestui serviciu. În noiembrie 2004, a fost transferat la DIICOT, Serviciul Teritorial Bacău. Începând cu ianuarie 2005, a ocupat funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Bacău din cadrul DIICOT.

>