Breaking news

Olandezii au creat o tuplină letală a virusului gripei aviare care poate ucide milioane de oameni

Cercetătorii olandezi au creat în laborator o tulpină mortală a virusului gripei aviare, ce poate ucide milioane de oameni.

Oamenii de ştiinţă olandezi au reuşit să modifice tulpina H5N1 a gripei aviare, astfel încât acesta poate fi transmisă cu uşurinţă prin tuse şi strănut, prin intermediul aerului.

Până în prezent, s-a crezut ca gripa aviară H5N1 poate fi transmisă între oameni prin contact fizic foarte apropiat.

Studiul a fost efectuat de o echipă de oameni de ştiinţă olandezi, condusă de Ron Fouchier de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam, unde virusul mutant se află sub cheie, însă fără gărzi înarmate.

Acelaşi experiment a fost realizaz şi de echipa condusă de Yoshihiro Kawaoka şi formată din cercetători de la universităţi din Wisconsin şi Tokyo. Rezultatele au fost similare cu cele din Olanda.

Oamenii de ştiinţă spun că aceste cunoştinţe dobândite în acest astfel vor fi vitale pentru dezvoltarea de noi vaccinuri şi medicamente.

Însă aceştia sunt criticaţi dur de alte organizaţii care spun că oamenii de ştiinţă au pus în pericol lumea prin crearea unei forme extrem de periculoase de gripă, care ar putea „scăpa2 din laborator şi să ajujngă în mâna unor terorişti.