Breaking news

Olanda și Costa Rica s-au calificat în sferturi la Mondiale

Costa Rica s-a calificat duminică, în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins Grecia cu 5-3, în urma loviturilor de departajare. În timp ce Olanda a reușit o calificare dramatică, în ultimul moment, după ce s-a impus cu 2-1 în fața Mexicului.

olanda si costa rica - fifa world cup 2014Grecia a ratat la penalty, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Bryan Ruiz a deschis scorul pentru Costa Rica în minutul 52, iar Sokratis Papastathopoulos a egalat în ultimul minut de prelungiri, astfel că după reprizele suplimentare, scorul a rămas egal 1-1 și s-a ajuns la lovituri de la 11 metri.

Costa Rica a trecut peste momentele dificile, reprezentate de eliminarea lui Oscar Duarte la mijlocul reprizei a doua şi de golul primit în minutul 90+1. Însă și-au luat revanșa la penaltyuri, acolo unde au transformat toate cele cinci lovituri, prin Celso Borges, Bryan Ruiz, Giancarlo Gonzalez, Joel Campbell şi Michael Umana.

Konstantinos Mitroglou, Lazaros Christodoulopoulos și Jose Cholevas au executat bine loviturile de la 11 metri pentru Grecia, însă Theofanis Gekas și Costa Rica merge în sferturi.

Olanda s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a revenit spectaculos în ultimele minute ale meciului din optimi cu Mexic, disputat la Fortaleza.

Wesley Sneijder şi Klaas-Jan Huntelaar, din penalty, au marcat golurile prin care echipa lui Louis Van Gaal s-a impus cu 2-1, continuându-şi astfel parcursul perfect de la turneul final din Brazilia.

În sferturile de finală, Costa Rica va întâlni Olanda, partida fiind programată la Salvador, pe data de 5 iulie.

>