Breaking news

Olanda nu mai condiţionează aderarea României la spațiul Schengen de raportul MCV

loading...

Ministrul de Externe, Frans Timmermans, Olanda spune că nu mai condiționează aderarea României la spațiul Schengen, de raportul MCV. 

Schengen1

Vești bune de la olandezi pentru România. Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, i-a transmis lui Titus Corlăţean, că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de MCV.

Ministrul olandez al afacerilor externe a menţionat că programul noului Guvern de la Haga nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ultimul subiect rămânând însă de interes pentru Olanda. A subliniat, de asemenea, că a transmis Parlamentului naţional evaluarea Guvernului de la Haga privind raportul MCV pentru România, care pune în evidenţă o serie de progrese semnificative făcute de Guvernul României în acest dosar. Cei doi miniştri au convenit să menţină contactul politic în perioada următoare pentru a explora identificarea unei soluţii care să corespundă intereselor tuturor statelor membre UE până la Consiliul JAI din 7-8 martie 2013”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Externe Român.

Titus Corlățean a primit vestea în timpul unei convorbiri oficiale cu omologul olandez Frans Timmermans, în cadrul vizitei oficiale pe care oficialul român o efectuează în Regatul Țărilor de Jos, la invitația șefului diplomației olandeze. Aceasta este prima vizită bilaterală a şefului diplomaţiei române de la preluarea noului său mandat.

Șeful diplomației române a solicitat sprijinul părții olandeze în favoarea susţinerii unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen, cu ocazia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 7-8 martie.

Ministrul afacerilor de externe român a adresat omologului său olandez invitaţia de a vizita România în cursul acestui an, invitaţie acceptată de ministrul Timmermans.

loading...