Breaking news

Octavian Bellu și Mariana Bitang și-au dat demisia din COSR

Octavian Bellu și Mariana Bitang, cei mai buni antrenori de gimnastică, din lume, și-au dat vineri, demisia din calitatea de membru al COSR.

octavian bellu si mariana bitangLa o zi după ce a pierdut alegerile pentru șefia COSR, Octavian Bellu a decis să renunțe și la calitatea de membru a acestui for sportiv. La fel a procedat și antrenoarea Mariana Bitang, soția lui Octavian Bellu.

Alegerile pentru șefia COSR au fost câștigate din primul tur cu 143 de voturi de Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby și deputat PSD. Bellu a primit doar 33 de voturi, iar Elisabeta Lipă doar 21 de voturi. Atât Bellu cât și Lipă au acuzat jocuri de culise la alegeri și s-au declarat dezamăgiți de rezultat.


Am primit o hârtie de la amândoi că și-au dat demisia din COSR. COSR-ul este până la urmă un fel de club, dar din punctul meu de vedere e ușor bizar că, de unde ai vrut ieri să fii președinte, azi îți dai demisia. Nu și-au motivat decizia în niciun fel, dar demisia este un gest unilateral. Mi se pare că lucrurile se precipită, dar nu este nicio catastrofă. Dar, repet, unde ai vrut ieri să fii președinte, să nu ne apreciezi azi. A fost totuși o alegere liberă, un scor dezastruos, dar se întâmplă, astea sunt regulile democrației și competiției. Mie mi se pare ceva ciudat”, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Până în prezent, Octavian Bellu a obținut 279 medalii, din postura de antrenor coordonator al lotului olimpic de gimnastică feminină.

Octavia Bellu a condus în perioada 2006 – 2009, Agenţia Naţională pentru Sport, actualul Minister al Tineretului și Sportului coordonat de Gabriela Szabo.