Breaking news

Octavian Bellu și Mariana Bitang, la un pas de a reveni la lotul de gimnastică al României

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat marți, pentru excluisvNEWS.ro, că Octavian Bellu și Mariana Bitang vor reveni cât de curând în funcțiile de antrenori coordonatori ai lotului olimpic de gimnastică feminină a României.

octavian bellu si mariana bitangLa o lună după ce au anunțat că nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic de gimnastică feminină a României, Octavian Bellu și Mariana Bitang, se pregătesc să revină la cârma echipei. Anunțul a fost făcut de Adrian Stoica și confirmat indirect de cei doi antrenori.

”Eu sunt convins că o să revină la lot ca și antrenori coordonatori, oricum se vor ocupa foarte îndeaproape de lotul olimpic feminin, fiind că până la urmă este și viața domniilor lor, înscrisă în istoria acestei discipline, am optimism”, a declarat Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică, pentru exclusivNEWS.ro.

Octavian Bellu, prezent marți la Ministerul Tineretului și Sportului, la premierea lotului de gimnastică, pentru rezultatele de la Mondialele de la Nanning, a spus referindu-se la fete și antrenori, ”să revină și să revenim în sală”.

Mariana Bitang a confirmat indirect pentru exclusivNEWS.ro, faptul că se află în tratative cu Federația Română de Gimnastică pentru semnarea unui nou contract pentru a antrena lotul olimpic, rpecizând că și în prezent, sub o formă sau alta, ei vor ajuta gimnastele.

Noi sub o formă sau alta am declarat că vom sprijini în continuare gimnastica. Este adevărat și chestia asta probabil că ar trebui să o declare domnul președinte stoica. noi am fost alături de echipă, mai din bakgraund, pana în ultimul moment. Vom vedea, oricum noi am spus că sub o formă sau alta vom continua să sprijinim activitatea gimnasticii românești la orice nivel ar fi”, a declarat Mariana Bitang pentru exclusivNEWS.ro.

Cât privește rezultatul gimnastelor la Mondiale, atât Adrian Stoica cât și Mariana Bitang, s-au declarat mulțumiți.

”Eu sunt mulțumit de cele două medalii de argint, la echipe s-ar fi putut un pic mai mult. Întâmplarea face, eu cel puțin sunt extrem de implicat în gimnastica mondială, este infernal de greu, cei care s-au obișnuit cu fluviul de medalii de la gimnastică, nu prea mai este posibil așa ceva, întrucât s-a investit foarte mult în acest sport în alte țări, s-au găsit sportivi foarte buni. Un antrenor foarte exigent, niciodată nu este mulțumit de rezultat chiar dacă ia toate medaliile de aur, ar fi inventat încă una în plus, trebuie să avem și un grad de mulțumire în acest rezultat”, a declarat Adrian Stoica pentru exclusivNEWS.ro.

Mariana Bitang a spus că în contextul actual, cu o echipă aproape nouă și lipsită de experiență, rezultatul de la Nanning este meritoriu.

”Antrenorii și-au făcut treaba cât au putut de bine, a fost o pregătire cu multe sincope din rațiuni de probleme de sănătate, nu majore, dar știți cum e în sportul de performanță orice afecțiune minoră te scoate din performanță și automat este pierderea ritmului, așa încât eu zic că s-a trecut cu bine. Concursul e concurs în gimnastică. În echipa României de fiecare dată țintești podiumul. Uneori poți, alteori nu poți. Ele au luptat și au făcut cât au putut la acest moment. Dar cu siguranță că în următorii ani echipa va arăta mai omogenă, va fi mai puternică și se va aborda cu totul altfel competiția. Fetele au făcut o impresie bună în finala pe echipe, continuăm să ne batem cu rivalii noștri tradiționali. A fost un rezultat meritoriu, în tot contextul pregătirii, a fost un rezultat bun”, a declarat pentru exclusivNEWS.ro, Mariana Bitang.

Echipa de gimnastică feminină a României a cucerit două medalii la Nanning, una la individual compus și alta la sol, ambele adjudecate de Larisa Iordache. În timp ce în finala pe echipe, România s-a clasat pe locul patru, la doar 0,499 puncte de medalia de bronz.