Breaking news

Octavian Bellu și Mariana Bitang au revenit la lotul de gimnastică al României

Octavian Bellu şi Mariana Bitang, ce mai valoroși antrenori din lume, au revenit la cârma lotului olimpic de gimnastică feminină al României, după o pauză de 44 de zile.

octavian bellu si mariana bitangOctavian Bellu și Mariana Bitang au acceptat propunerea Federației Române de Gimnastică de a se ocupa de pregătirea sportivelor românce până la finele Olimpiadei din 2016, de la Rio de Janeiro.

“E o treabă mai veche, dar nu am anunţat-o oficial. De fapt, ei nu au ieşit niciodată din activitatea asta. A doua zi după Mondiale, ei au fost la treabă. Am avut multe discuţii cu ei, dar nu sunt benefice niciun fel de amănunte care se pot specula. Mecanismul revenirii lor e relativ simplu, de atragere reciprocă, nici nu are importanţă cine, cum şi când. Tot noi am reglat lucrurile. Am stabilit să colaborăm până după JO, iar apoi vom vedea ce se întâmplă. Mie mi se pare că este soluţia cea mai normală şi cea mai aproape de pregătirea acestui lot feminine”, a declarat luni, Adrian Stoica.

Încă din 21 octombrie, Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat marți, pentru excluisvNEWS.ro, că Octavian Bellu și Mariana Bitang vor reveni cât de curând în funcțiile de antrenori coordonatori ai lotului olimpic de gimnastică feminină a României.

”Eu sunt convins că o să revină la lot ca și antrenori coordonatori, oricum se vor ocupa foarte îndeaproape de lotul olimpic feminin, fiind că până la urmă este și viața domniilor lor, înscrisă în istoria acestei discipline, am optimism”, a declarat Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică, pentru exclusivNEWS.ro, pe 21 octombrie.

Premierul Victor Ponta le-a promis antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Bellu că le va da un imobil în Izvorani, pe care să-l trasforme în centru de pregătire, în cazul în care vor accepta să revină la lotul feminin de ginmastică al României.

La Mondialele de Gimnastică de la Nanning, lotul feminin a fost condus de un staff format din Lucian Sandu, Lăcrămioara Moldovan şi Cristian Moldovan.

>