Breaking news

Octavian Bellu și Mariana Bitang au demisionat și nu merg la Mondialele de la Nanning

Octavian Bellu și Mariana Bitang, cel mai valoros cuplu de antrenori de gimnastică din lume, au renunțat să mai antreneze lotul olimpic al României și nu merg la Mondialele de Gimnastică Artistică din luna octombrie de la Nanning, China.

octavian bellu si mariana bitangLotul feminin de gimnastică artistică al României a rămas fără antrenori în prag de Mondiale. Octavian Bellu și Mariana Bitang au decis să părăsească definitiv echipa. Astfel că cei doi antrenori nu vor însoți echipa de gimnastică la Mondialele din luna octombrie din China.

Informația a fost confirmată de Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Nu e o demisie scrisă, ei sunt într-o etapă în care simt nevoia să stea mai departe de lot. E adevărat însă că nu vor să participe la Mondiale. Asta este foarte clar și nu vor participa, nu sunt în delegație. Ei continuă să supravegheze, să supervizeze, să dea sfaturi, dar nu din poziția de antrenori coordonatori în acest moment. Vom pune pe cineva responsabil din staff-ul tehnic, dar antrenor coordonator de azi pe mâine, înainte de Mondiale, nu voi numi”, a declarat Adrian Stoica pentru AGERPRES.

Adrian Stoica a precizat că nu știe cât de lungă va fi absența celor doi antrenori și nici nu este sigur dacă ei vor mai reveni la lotul olimpic: Nu știu și nu pot face previziuni cât vor lipsi. Este vorba de voința personală a unor oameni. Oricâte eforturi am făcut cu toții, nu suntem capabili deocamdată să-i convingem să revină la sentimente mai bune. Va fi obligatoriu apoi să facem ceva, pentru că nu poate să rămână o oștire fără comandant. Nu am altă soluție decât de a aștepta să treacă Mondialele, așa cum vor trece, și o vom vedea după aceea. Este o problemă care este în discuție de mai multă vreme, însă federația internațională a publicat recent listele cu delegațiile participante și de aici s-a declanșat totul.

Renunțarea la lotul olimpic are legătură cu faptul că în 30 mai, Octavian Bellu a pierdut alegerile pentru șefia COSR, lucru care a dus în scurt timp la demisia celor doi antrenori din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

>