Breaking news

Octavian Bellu candidează pentru șefia COSR

Octavian Bellu, cel mai bun antrenor de gimnastică feminină din lume, vrea să devină președintele Comitetului Olimpic și Sportiv din România.

octavian bellu - cosrOctavian Bellu a anunțat că își va depune candidatura pentru șefia COSR, ca urmare a vacantării postului după demisia Octavian Morariu, pe 15 aprilie.

Octavian Bellu este  a doua persoană care se înscrise în lupta pentru președenția COSR, după şeful FR de Rugby, Alin Petrache.


Antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică feminină a mai intenţionat să îşi depună candidatura la cea mai înaltă funcţie în cadrul COSR la alegerile din 2008, dar a renunţat în cele din urmă deoarece a considerat că forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reuşi finalizarea proiectelor începute de Octavian Morariu în mandatul precedent.

Această funcție a mai fost deținută în trecut și de nume grele din sportul românesc, precum, Ion Țiriac și Lia Manoliu.

Până în prezent, Octavian Bellu a obținut 279 medalii, din postura de antrenor coordonator al lotului olimpic de gimnastică feminină.

Octavia Bellu a condus în perioada 2006 – 2009, Agenţia Naţională pentru Sport, actualul Minister al Tineretului și Sportului coordonat de Gabriela Szabo.

În cazul în care Octavian Bellu devine președintele COSR, frâiele coordonării lotului de gimnastică feminină din România vor fi preluate în totalitate de soția lui, Mariana Bitang.