Breaking news

Ochelarii pentru calculator – solutia prin care scapam de oboseala oculara

Lucratul zilnic la calculator sau orice activitate care presupune privirea unui ecran digital, afecteaza ochii, din cauza razelor de lumina albastre, pe care aceste display-uri le emit. Lumina albastra este cea raspunzatoare pentru acea oboseala oculara pe care cu totii o resimtim, pentru usoara durere de cap sau slaba focalizare.

Cum te ajuta ochelarii de protectie pentru calculator

Aceste modele de ochelari calculator cu protectie au aparut ca o necesitate. Tot mai multe persoane petrec zilnic destul de mult timp in fata calculatorului sau a oricarui alt device cu ecran digital. De cele mai multe ori, persoanele care isi desfasoara activitatea la calculator, ajung sa fie mai slab productive in a doua parte a zilei, atunci cand oboseala oculara isi spune cu adevarat cuvantul.

Straturile antireflex pe care lentilele acestor ochelari de calculator le au, sunt unele capabile sa neutralizeze lumina albastra, insa nu in totalitate pentru ca asta ar insemna ca albastrul sa dispara din spectrul de culoare. O protectie de 50-60% pentru aceste modele de ochelari calculator este suficienta pentru ca ochii tai sa nu mai fie afectati de lumina albastra.

Chiar daca nu este usor sa te obisnuiesti cu o pereche de ochelari de protectie pentru calculator, beneficiile acestora sunt destul de importante pentru sanatatea ochilor tai. Perioada de acomodare dureaza in medie aproximativ doua saptamani.

Cat costa o pereche de ochelari de protectie pentru calculator

In piata din Romania, cele mai multe oferte le intalnim in mediu online, acolo unde exista companii specializate in aceste produse si nu este vorba despre traditionalele magazine de optica. Preturile difera in functie de calitate, acestea incep de la chiar 100 de lei si ajung la aproximativ 400 lei. Diferenta este data de materiale, dar si de gradul de protectie oferit.

Modelele mai ieftine de ochelari calculator au factor de protectie de aproximativ 30%, iar cele care ajung la 300-400 lei, ofera un grad de 60%, adica procentul recomandat pentru protectie.