Breaking news

Obama, vizită istorică la Vatican. A fost primit de Papa Francisc

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a fost primit joi, la Vatican, de Papa Francisc. Este a doua vizită pe care președintele SUA o face la Vatican și prima întrevedere cu actualul Suveran Pontif.

papa francisc si obamaBarack Obama a fost primit de Papa Francisc la Vatican, într-o vizită oficială, cei doi au discutat timp de 50 de minute despre lupta împotriva inegalităţilor, crizele importante la nivel mondial şi probleme ce ţin de societate în Statele Unite. Întrevederea a durat mai mult decât convorbirile obișnuite ale pontifului cu șefii de stat și de guvern care îl vizitează.

Reuniunea a început la ora 10:30 (09:30 GMT), când primul papă latino-american l-a primit pe președintele SUA în biblioteca palatului apostolic.

Este minunat să vă întâlnesc„, i-a spus papei președintele american. Surâzător, papa i-a răspuns în engleză: Bine ați venit, domnule președinte!

Jorge Bergoglio i-a dăruit lui Barack Obama ‘Evangelii Gaudium’, publicată la 26 noiembrie, și un medalion artistic reprezentând ‘Îngerul Păcii’, după cum însuși papa i-a explicat președintelui american. Papa Francisc i-a mai dăruit lui Barack Obama o colecție de monede ale pontificatului său, care au căzut în timp ce erau arătate președintelui, ceea ce i-a făcut pe amândoi să râdă.

După vizita la Vatican, agenda președintelui Barack Obama include o întrevedere cu șeful statului italian, Giorgio Napolitano, precum și convorbiri cu premierul Matteo Renzi.

Barack Obama a fost prima dată la Vatican, în iulie 2009 când a fost primit de către Benedict al XVI-lea.

>