Breaking news

Obama, Putin și Hu Jintao, cei mai puternici oameni ai planetei

Potrivit topului revistei Forbes, la capitolul cei mai puternici oameni ai planetei, Preşedintele SUA, Barack Obama, se află pe primul loc, premeirul rus, Vladimir Putin se află pe locul doi iar președintele Chinei, Hu Jintao ocupă poziția a treia.

Dacă în 2010, era pe primul loc, președintele chinez a căzut pe locul trei, fiind detronat de către Brack Obama, cel care în 2010 era pe locul 2, iar în 2009 pe prima poziție.

Cancelarul german, Angela Merkel ocupă poziția a patra topului Forbes pe 2011. În timp ce Bill Gates ocupă a cinea poziție, fiind urmat la mică distanță de președintele Facebook,  Mark Zuckerberg. Care la frageda vârstă de 27 de ani este cotat ca al nouălea cel mai puternic om de pe Terra.

Topul Forbes cuprinde și pe noul director al FMI, Christine Lagarde, aflată pe locul 39, în timp ce fostul director Strauss-Kahn nu mai figurează în clasament.

Cele patru criterii luate în calcul de Forbes pentru alcăturiea topului au fost: numărul persoanelor asupra cărora îşi exercită influenţa, resursele financiare pe care le controlează, sferele de influenţă asupra cărora au impact şi modul în care îşi exercită puterea pentru a schimba lumea.