Breaking news

Oana Unciuleanu expune la Galeria SIGNUM proiectul Falling

Artistul plastic și arhitecta Oana Unciuleanu expune în cadrul Galeriei de artă contemporană Signum din București, proiectul Falling.

Afis-CadereProiectul Falling însumează o serie de lucrări pe tema schimbărilor pe care fiecare le trăiește. Suntem supuși constant modificărilor și nu facem mereu față provocărilor cu bine. Imaginile conduc spre un nou început pentru personaje, o eliberare, sau o altă probă de înfruntat.

A fi în cădere înseamnă a trăi. Culorile sunt puternice, aruncate pe pânză pentru a arăta faptul că este momentul unui restart și nu neapărat al unei înfrângeri. În imaginile expuse, viața a explodat pentru personajele redate, astfel încât acestea se află într-un moment de cumpănă, de repaus și de întrebări.

Zonele de alb de pe suprafața tablourilor prezintă o nouă șansă, unde totul este șters cu buretele și se reia firul acțiunii. Compozițiile sunt fragmentate, sunt concepute din amintiri amestecate care ne formează imaginea subiectivă a realității.

Lucrările aspiră să aibă impactul căderii din somnul profund, cea care ne readuce la viață în fiecare zi.

”Combin în creațiile mele latura estetică cu rigoarea tehnicii bine realizate. Lucrările mele au scopul de a transfera privitorul din lumea cotidiană în necunoscutul visării, unde regulile cunoscute nu mai sunt valabile. Subiectul principal în creațiile mele îl reprezintă corpul uman. Îmi îndrept atenția spre posibilitatea de a transmite sentimentele personajelor prezentate, nu doar admirarea laturii estetice a acestora”, a declarat Oana Unciuleanu.

Galeria de artă contemporană SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei, întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deschisă într-un remarcabil spațiu de expunere și având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria găzduiește expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe.

Crumbling-to-pieces,-2015,-100-100cm,-oil-on-canvasSoul-searching,-2015,-100-100cm,-oil-on-canvas