Breaking news

Oana Sîrbu era poreclită Sfânta Filofteia, în liceu

Oana Sîrbu a fost poreclită în liceu, de profesorul de limba română, Sfânta Filofteia.

oana sirbu - te cunosc de undevaDin cauza acestei porecle, Oana Sîrbu spune că nu îți aduce aminte cu plăcere de anii de liceu, în ciuda filmului realizat în anii 90, despre liceu.

“Nu pot să zic că-mi amintesc cu plăcere de liceu. Eram la un liceu bun de fete, dar erau anii cei mai urâți ai comunismului. O evadare categorică din toată acea atmosferă au fost fără-ndoială concursul “Steaua fără nume” și, mai apoi, “Liceenii”. În clasă, eram 36 de fete și 4 băieți. Nu era deloc fun (râde). Și, deși eram la un liceu de filologie, de multe ori făceam practică la cules de cartofi, sau la mecanică, sau la lucru manual… Aveam profesori foarte exigenți. Dar foarte buni. Unul dintre ei era profesorul de limba română. Avea un fel ciudat de a mă simpatiza (râde). La un moment dat, în clasă, a venit și mi-a dat cu degetul pe pleoape considerând că m-am dat cu rimel! Mi s-a părut ciudat, fiindcă ai mei nu mă lăsam să mă machiez și, nici vorbă, la școală! Dar așa i se păruse. I-am făcut pe plac și m-am dus să mă șterg, deși nu-mi dădusem cu nimic. Îmi zicea, ca să mă necăjească, “Sfânta Filofteia”. Nu știu ce-l deranja, poate că eram prea cuminte. Sau i se părea că nu sunt. Dar chiar eram (râde)”, povestește Oana despre acea perioadă.

Oana Sîrbu a devenit cunoscută în România grație filmului ”Ani de liceu”, în care a jucat rolul de liceană alături de Ștefan Bănică Junior.