Breaking news

Oana Hăineală, șefa CSM, acuzată de dictatură de către judecătorul Horațius Dumbravă

Judecatorul Horațius Dumbravă o acuză pe șefa CSM, Oana Schmidt Hăineală de dictatoră absolută și de faptul că s-a văzut cu oficialii Comisiei Europene în numele Consiliului, însă fără a cere acordul membrilor.

oana hainealaDeclarații dure și fără precedent făcute de un membru CSM la adresa șefei Consiliului care a fost creat pentru asigurarea garantării independenței justiției.

Horațius Dumbravă, fost președinte al CSM, o acuză pe actuala șefă a Consiliului de faptul că are un comportament dictatorial, face jocuri politice și nu se consultă cu nimeni.

Horațius Dumbravă a declarat pentru site-ul criticatac.ro, că este absurd să aflăm din comunicate ale Oanei Schmidt-Hăineală, în care mai degrabă se războiește personal cu politicieni, că aceasta a avut întâlniri în numele CSM cu reprezentanți ai CE.

Judecătorul susține că CSM s-a politizat în cursul anului 2012, mai ales începând din vară, perioadă în care Consiliul a fost condus de tandemul Ghica-Hăineală.

Horațius Dumbravă a explicat de ce a cerut demisia Oanei Hăineală: În ședința alegerii președintelui CSM s-au încălcat dispozițiile legale, alegerea s-a desfășurat prin lipsa de transparență.

Cât privește cergiversarea de către Hăineală a revocării din CSM a lui danileț și Ghica, judecătorul spune că: Afirm categoric că cei peste 1600 de judecători nu pot fi manipulați politic. Și desfid pe oricine lansează astfel de aberații. Judecătorii, inclusiv cei care au votat pentru revocare, nu pot fi mințiți și nici manipulați. Fie și numai pentru că sunt o elita profesională a cărei principală obligație constituțională este cea a independenței, a prezervării acesteia.

>