Breaking news

Oana Hăineală Schmidt, șefa CSM a băgat la închisoare un om nevinovat

Procurorul Oana Hăineală Schmidt, noua șefă a CSM, ajunge la șefia justiției din Româna deși a băgat după gratii timp de 13 luni un tânăr nevinovat.

oana hainealaÎn loc de excluderea din magistratură, România, procurorii care bagă după gratii oameni nevinovați sunt promovați în funcții de conducere și avansați pe scara profesională.

Potrivit site-ului Lumea Justiției, Oana Hăineală a distrus viața unui tânăr, pe care l-a acuzat de omor și care a stat 13 luni în arest. Tânărul a fost achitat definitiv pentru că “fapta nu a fost comisă de inculpat”.

Totul a început în anul 2005, când Nicolae Tigaret a fost acuzat de omor, după ce ar fi tamponat intenționat mașina fostului prieten al iubitei sale. Mașina a căzut de pe pod, iar șoferul a murit. Rechizitoriul a fost emis și instrumentat de Pavel Vasile și confirmat de Oana Hăineală, pe atunci prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bacău.

Cornel Zota, martor în proces, dar minor, spune că procurorul Pavel Vasile  i-a dictat ce să scrie în declarația inițială și apoi l-a înjurat și l-a amenințat cu închisoarea dacă nu semnează.

La 13 luni după ce a fost închis, Nicolae Tigaret a fost eliberat de Tribunalul Bacău iar procurorul Pavel Vasile Parchetul a făcut apel, însă acesta a fost respins de Curtea de Apel Bacău.

După ce a fost eliberat din închisoare, Nicolae Tigaret a depus pe data de 3 mai 2012, o plângere penală împotriva procurorului Oana Hăineală.

Însă, plângerea penală a fost uitată în sertar de procurorii Parchetului Înaltei Curți de Justiție și Casație și asta pentru că Pavel Vasile a fost avansat în funcția de procuror general al PICCJ.