Breaking news

Oana Hăineală, ofticată că CSM verifică prcurorii pentru că nu anchetează plângerile Guvernului

Secția de judecători a CSM a dispus verificări la DNA și Înalta Curte, pentru a vedea dacă procurorii investighează, cu adevărat, neregulile pe care le descoperă inspectorii Corpului de Control al premierului Victor Ponta.

haineala si adrian bordeaSecţia de Judecători a CSM, la inițiativa lui Adrian Bordea, solicită Inspecţiei Judiciare să verifice celeritatea unor dosare ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi dacă DNA şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) instrumentează dosare dintr-o anumită zonă a eşichierului politic.

Guvernul Ponta și structurile de control din subordinea prim-ministrului au făcut, în ultimul an, aproape 400 de plângeri legate de nereguli descoperite la instituții publice și ministere.

Dintre acestea, 31 de sesizări au fost depuse la Înalta Curte de Casație și Justiție și 60 la DNA.

La auzul veștii că noul șef al CSM a dispus anchete la DNA ca să vadă ce se întâmplă cu plângerile penale depuse de Guvern cu privire la fraudele de sute milioane de euro, Oana Hăineală a luat foc.

Secţia pentru Judecători a CSM nu are abilitatea să dispună controale asupra procurorilor şi viceversa“, a declarat Hăineală pentru România Liberă, lăsând să se înţeleagă că este vorba despre o încălcare a regulilor.

Cu alte cuvinte, noul șef al CSM ar pune presiune pe procurori și implicit ar ataca justiția.

Pagube de sute de milioane de euro pentru statul român au fost descoperite doar anul trecut de Corpul de Control al premierului.

Controalele Corpului de Control al premierului au descoperit, în ultimele 12 luni, zeci de companii de stat cu probleme.

Cele mai mari prejudicii au fost indicate la companiile TAROM, Poșta Româna, Conpet, RATB, RADET și Hidroelectrica.

Victor Ponta susține că procurorii nici nu i-ar căuta pe vinovați sau că i-ar căuta doar pe unii dintre ei, la comandă politică.

>