Breaking news

Oana Dobrescu, matinala de la TVR 1, a încercat scuba diving

Oana Dobrescu, prezentatoarea Telejurnalului matinal de la TVR 1, a profitat de săptămâna de vacanţă pe care a avut-o şi a făct o excursie în Grecia, alături de soţul ei.

oana dobrescuCum nu-i place să lenevească prea mult, şi în această vacanţă Oana a preferat relaxarea… activă: plimbări cu vaporaşul pe insule, sărituri şi, bineînţeles, scuba diving!

Se pare, însă, că scufundările nu au fost exact cum se aştepta matinala de la TVR; dacă sporturile la mare altitudine, precum parapantismul sau pilotarea avionului ultrauşor, o fac pe Oana să se simtă… ca peştele în apă, iată că experienţa scuba diving-ului nu i-a adus ştiristei dorinţa de a continua acest sport.

Ne-am scufundat în Porto Valitsa, un golf lipsit de curenţi şi cu o viaţă marină destul de variată. Am văzut tot felul de peştişori coloraţi şi arici de mare. Pentru mine, însă, a fost o experienţă unică, la propriu, fiindcă nu cred ca o voi mai repeta!… Apa era extrem de rece şi simţeam că mă duc în toate direcţiile, deşi echipamentul era destul de greu. La un moment dat m-am întors ca o broască ţestoasă, cu mâinile şi picioarele în sus, şi mă uitam spre suprafaţa apei, până a venit instructorul şi m-a întors”, îşi aminteşte acum Oana, amuzată.

Şi presiunea în urechi e foarte puternică la fiecare metru adâncime şi nu este uşor de suportat. În plus, sub apă este un alt limbaj, al semnelor, pe care trebuie să-l înveţi. Trebuie să ştii, de asemenea, cum să-ţi scoţi presiunea din urechi sau cum elimini apa care se adună sub mască de protecţie… Nu mi-am imaginat că va fi atât de complicat să-ţi controlezi mişcările sub apă, mai ales că îmi place foarte mult înotul şi chiar am câştigat câteva concursuri cu ani în urmă…”, mai mărturiseşte prezentatoarea Telejurnalului matinal.