Breaking news

A murit Oana Albu, canotoarea incendiată de propriul soț

loading...

Oana Albu, fostă campioană la canotaj, incendiată de soț, a decedat azi, la Spitalul de Arși din București, după o săptămână de chinuri groaznice, timp în care medicii s-au chinuit să-i salveze viața.

oana albu spitalTragedie în canotajul românesc. Fosta mare canotoare, Oana Albu a încetat din viață, ca urmare a rănilor suferite după ce soțul acesteia i-a dat foc.

Gabriel Albu, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, vineri, în baza unui mandat aprobat de Tribunalul Iași, fiind acuzat de tentativă la omor deosebit de grav şi distrugere prin incendiere.

Imediat după ce și-a incendiat soția și casa, Gabriel Albu a fost internat de autorităţi la Spitalul de Psihiatrie „Socola“.

Medicii l-au evaluat și au concluzionat că tânărul a avut discernământ în momentul în care şi-a incendiat nevasta.

Gabriel Albu şi soţia sa, Oana, locuiau împreună în locuinţa părinţilor fetei din satul Chipereşti, comuna Ţuţora. Între ei au fost întotdeauna relaţii tensionate, iscate de faptul că socrii bărbatului nu voiau să-i facă acte pe locuinţă.

Pe 19 iulie, imediat după ce a ieşit de la serviciu, tânărul a mers şi a băut câteva beri după care s-a întors la domiciliu, unde a început să se certe cu soţia.

Inculpatul a ameninţat-o pe soţia sa că va da foc la casă, după care a luat o canistră cu benzină, pe care o folosea pentru scuter, şi a stropit-o pe victimă. Ulterior, a declanşat o brichetă“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru Ziarul de Iași.

Femeia a început să ardă ca o torţă, la fel şi casa, care s-a făcut aproape scrum, arzând în proporţie de 85%.

Oana Albu a fost transportată cu un elicoper SMURD la Bucureşti, însă după o săptămână de chinuri groaznice, sportiva a încetat din viață.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian