Breaking news

Oamenii de teatru din Brăila formează actorii de mâine

Într-o perioadă dificilă pentru teatrul brăilean, o mână de oameni încearcă să pregatească actorii generației următoare.

Așa cum s-a întâmplat și în trecut, în momentele de cumpănă ale teatrului din Brăila, tinerii sunt salvatorii culturii brăilene.

După o perioadă tristă pentru dramaticul brăilean, determinată de situația financiară dificilă, de criza managerială, de renunțarea la colaborările cu regizori apreciați la nivel european și după plecarea unora dintre actori, oamenii de valoare care încă luptă pentru tradiția teatrală din Brăila au pus bazele unui nou proiect:  Atelierul de teatru „Cireșarii”.

Proiectul se adresează tuturor copiilor, adolescenților și tinerilor din Brăila, de la grădiniță, până la școala generală și liceu, fiind vorba inclusiv despre elevii de clasa a XII-a care se pregătesc  să susțină examenul de admitere la o facultate de teatru.

Printre metodele și procedeele de la cursurile care vor avea loc se numără: actorie, dicţie, declamaţie, improvizaţie, conversaţie, exerciţii joc didactic, exerciţii de memorie, de imaginaţie, mişcare scenică, interpretare a unui text dramatic, observare şi creare de personaje, aprecieri verbale, dezbateri.

Inițiatorii proiectului sunt actorii Ivaşcu Monica, Pintileasa Liviu, Andron Elena și regizorul Nichifor Radu.

Durata cursurilor este de 9 luni, această perioadă de studiu putând fi completată cu ajutorul cursurilor de vară. Cursanții vor participa la activități în cadrul unor grupe a câte 8 până la 10 persoane, câte 2 ore pe săptămână (25 ron/săpt).

Pentru detalii despre Atelierul de teatru „Cireșarii”, aici este pagina de internet a programului, http://atelieruldeteatruciresarii.weebly.com/index.htm.