Breaking news

O tornadă puternică a făcut prăpăd în judeţul Călăraşi. A luat pe sus un autocar plin cu pasageri!

Situaţie fără precedent în România. O tornadă puternică s-a format marţi seară în judeţul Călăraşi în apropiere de Autostrada Soarelui. Un autocar plin cu pasageri a fost aruncat de tornadă pe un câmp din localitatea Constantin Brâncoveanu.

12 persoane au aju8ns la spital după ce autocarul în care se aflau a fost răsturnat de tornadă pe raza localităţii Constantin Brâncoveanu.

Din cauza gravităţii accidentului produs de fenomenul meteo extrem, a fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului acţionând echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa.

„La nivelul ISU Călăraşi s-a activat planul roşu de Intervenţie. Având în vedere zona de producere apropiată de judeţul Ialomiţa, au fost prealertate echipaje medicale şi din judeţul Ialomiţa”, anunţă reprezentanţii ISU Călăraşi.

Sunt şase echipaje de la ISU Călăraşi care intervin la faţa locului. Echipajele de la descarcerare acordă primul ajutor victimelor.

George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi, a confirmat faptul că autocarul care s-a răsturnat în zona localităţii Constantin Brâncoveanu a fost împins de pe şosea de tornadă.

În localitate sunt mai multe case care au rămas fără acoperişuri din cauza tornadei. Primarul comunei Dragalina a afirmat ulterior că 10 locuinţe au acoperişul distrus în proporţie de 90%.

>